TEHLİKELİ MADDE TAŞIMACILIĞI / ADR
175 Kişi tarafından okundu 24/04/2018

Sayın Üyemiz,

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden gelen yazıda; Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın yazısına atıfla; ülkemizin taraf olduğu ADR Sözleşmesine bağlı olarak muhtelif IBC, ambalajların, basınçlı kapların yurtdışından alınan tasarım/üretim onayları ile periyodik muayeneleri; ülkemiz trafik tesciline kayıtlı ADR/Taşıt Uygunluk Belgelerinin verilmesi ve ilgili muayene/testlerine ilişkin detaylı açıklama yapıldığı bildirilmektedir.

Bahse konu yazıya https://www.tobb.org.tr/TicaretTirDairesi/Sayfalar/ADR.php internet adresinde “DUYURULAR” bölümünden ulaşılabileceği bildirilmektedir.

Birleşmiş Milletler Avrupa Ekonomik Komisyonu bünyesinde 1968 yılında yürürlüğe giren Tehlikeli Maddelerin Karayollarında Uluslararası Taşınması Sözleşmesi’ne (ADR) ülkemiz, 30.10.2009 tarihli mükerrer Resmi Gazete’de yayımlanan 2009/15454 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile taraf olmuş ve bu süreç 22.03.2010 tarihinde Birleşmiş Milletlerin üyeliğimizi resmen kabul edip bildirmesi ile tamamlanmıştır.” ADR Sözleşmesi kapsamında ülkemizde yürütülen çalışmalar, karayolu taşımacılık sektöründe arz ettiği önem açısından Birliğimizce yakından takip edilmektedir.

İlgili üyelerimizin bilgi ve dikkatine sunulur.

Detaylı bilgi için: Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği/ Ahmet Karakaş 0312- 218 22 48