SANAYİ SİCİL KAYDI BULUNAN FİRMALARIN DİKKATİNE
479 Kişi tarafından okundu 26/04/2018

İl Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü’nden gelen 11/04/2018 tarih ve E.501 sayılı yazıda; 6948 sayılı Sanayi Sicil Kanununun 5. Maddesinin 1. Fıkrasındaki ‘Sanayi işletmeleri bir senelik faaliyetlerini, İktisat ve Ticaret Vekaletince hazırlanacak nümunesine göre dolduracağı senelik işletme cetvellerinde göstermeye ve bu cetvelleri takvim senesi sonundan itibaren en geç dört ay içinde 2 nci maddede yazılı olduğu veçhile İktisat ve Ticaret Vekaletine göndermeye mecburdurlar.’ hükmü gereğince; Sanayi Sicil kaydı bulunan firmaların, 2017 yılı yıllık işletme cetvellerini Nisan 2018 ayı sonuna kadar Bakanlığın sanayisicil.sanayi.gov.tr linkinde yer alan ‘Sanayi Sicil Bilgi Sistemi’ne giriş yaptıktan sonra açılan sayfadaki ‘Kayıtlı İşlemlerim’ menüsü altındaki ‘Yıllık İşletme Cetvelleri’ bölümünden Sanayi Sicil Belgesi numarası ile şirketini seçerek Yıllık İşletme Cetveli bilgilerinin eksiksiz girilmesi gerektiği bildirilmiştir.

6948 sayılı Sanayi Sicil Kanunu 9. Maddesine göre idari para cezasına maruz kalınmaması için Sanayi Sicil kaydı bulunan firmalarımızın Yıllık İşletme Cetvellerini yukarıdaki işlemleri izleyerek 2018 Nisan ayı sonuna kadar Bakanlığa bildirmesi önemle duyurulur.

Bilgi İçin:

Özge ERTÜRK HAKANOĞLU