MAYIS AYI EĞİTİMLERİMİZ

YER: FTSO LİKYA TOPLANTI SALONU

SAAT: 09:00 – 16:30

Sertifika Ücreti: 200TL

Tüm iş yerlerinde iş yerinin özellik durumuna göre ve iş güvenliği kapsamında çalışanların İlk yardım eğitimi almaları gerekmektedir. İlçemizde bulunan tüm işyerleri sahipleri, yöneticileri bu konuda hassasiyet göstermeleri, olası bir acil durumda kendi hayatlarının da kurtarılması anlamında önem arz etmektedir.

Çalışma Bakanlığının İl Müdürlükleri tarafından yapılacak olan teftiş ve denetimlerinde “İlk Yardımcı Sertifikalarının” sorgulanması yapılmaktadır. Olmaması durumunda gerek işverene gerekse yöneticilere ağır cezai yaptırımlar uygulanmaktadır.

Bu kapsamda tüm işyerlerinin aşağıda yer alan mevzuatlar kapsamında ilk yardımcı yetiştirilmesi için çalışanlarına ilk yardım eğitimi aldırmaları gerekmektedir.

Eğitimin 2. günü veya Sağlık Müdürlüğünce belirlenen 3. bir tarihte sınav yapılacak, sınavda başarılı olan katılımcılar belge almaya hak kazanacaktır. Eğitim katılımcı sayısı 21 ile sınırlı olacaktır.

Ücret, açıklama kısmında eğitimi alacak kişinin adı yazılarak  Cankurtaran Tıp Hizmetleri LTD.ŞTİ. Finansbank IBAN: TR 44 0011 1000 0000 0044 673842 hesabına yatırılacaktır.

Gerekli belgeler.
1 adet fotoğraf
1 adet kimlik fotokopisi

MEVZUAT

Sağlık Bakanlığı 29.07.2015 tarih ve 29429 sayılı İlk Yardım Yönetmeliği,

MADDE 19 – (1) İş sağlığı ve güvenliği kapsamında; işyerlerinde ilkyardımcı bulundurma zorunluğu vardır.

a)      Az tehlikeli işyerlerinde, her 20 çalışan için 1 ilkyardımcı,

b)      Tehlikeli işyerlerinde, her 15 çalışana kadar 1 ilkyardımcı,

c)      Çok tehlikeli işyerlerinde, her 10 çalışana kadar 1 ilkyardımcısı

İŞ YAŞAMINDA İNSAN İLİŞKİLERİ VE İLETİŞİM

Eğitim Tarihi:   12 Mayıs 2018
Eğitmen:            Prof.Dr.Özcan YAĞCI (Başkent Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı)
Eğitim Saati:     09.30 - 15.30
Yer:                    FTSO Likya Salonu
  1. İletişim Biçimlerindeki Farklılıklar ve Beyin Haritalarımız

Bu başlık altında; İletişime yönelik seçilmiş örnekler; iletişimin temelini oluşturan unsurlar; her bireyin düşünce sisteminin farklı çalışma gerekçeleri; uyum için iletişimin araç olarak nasıl kullanılabileceği anlatılır.

1. Ekip Çalışması ve Ekip İçi İletişim

Bu başlık altında ekip olabilmek; ekibi oluşturan unsurlar; ekip içinde yaşanabilecek farklı çatışma konuları; ekibin niteliğine göre iletişim kurma biçimleri ve seçilmiş zor durumlar için öneriler sunulur.

1. Kurum Kültürü ve Ekip Özellikleri

Bu başlık altında sektör farkı gözetmeksizin kurucu kültürü; ekibin oluşturulurken kurucu kültürünün aktarılması; genişleyen kurumlarda kültürün değişimi; kurum kültürünün pazarlama açısından önemi anlatılır.

1. Motivasyon Biçimleri

Bu başlık altındafarklı motivasyon biçimleri; olumsuz durumlarda iç motivasyonun nasıl sağlanabileceği; dışsal motivasyon unsurları seçilmiş örnekler üzerinden anlatılır.

NOT

• Sunumlar ortalama 50 – 60 dakika arasında yapılacaktır.
  • Her oturumun sonrasında 15 dakikalık ara verilecektir.
  • Sunumlar, katılımcıların görüş, soru ve fikirleriyle zenginleştirileceğinden minimum 250, maksimum 300 dakika arasında gerçekleştirilecektir.
  • Sabah 9.30’da başlangıç; 12.00 – 13.00 öğlen yemeği;13.00 -  15.30 öğleden sonra.
  •