YEMEK KARTLARI MEVZUATI DEĞİŞİKLİĞİ
351 Kişi tarafından okundu 24/05/2018

Sayın Üyemiz,  yemek kartları konusunda mevzuatta yapılan değişiklikle komisyon oranları yeniden düzenlenmiştir. Üyelerimize önemle duyurulur.

Perakende Ticarette Uygulanacak İlke ve Kurallar Hakkında Yönetmelikte yapılan değişiklikle yemek kartı hizmeti veren kuruluşlarca çıkartılan ve nakit olarak kullanılamayan yemek kartı ve benzeri sistemler üzerinden ve bu kuruluşların anlaşmalı olduğu perakende işletmelerde (lokanta, restaurant, market vb) karşılanması halinde;

• Yemek kartı hizmeti veren kuruluşların anlaşmalı olduğu perakende işletmelere uygulayacağı komisyon oranı %6’yı geçemez.  Bu kuruluşlar, perakende işletmelerden; sözleşmeyle belirlenen komisyon dışında, uygulama barındırma, kira, sarf malzemesi, işletim, teknik destek, bakım bedeli ve depozito gibi adlar altında herhangi bir bedel talep edemez.
  • İşverenlerce yemek kartı hizmeti veren kuruluşlara ve bu kuruluşlarca anlaşmalı perakende işletmelere yapılan ödemelerin süresi, 30 günü aşamaz. Bu süre, ilgililerce düzenlenen fatura tarihinden itibaren başlar.