KARAYOLU TAŞIMA YÖNETMELİĞİ DEĞİŞİKLİĞİ
72 Kişi tarafından okundu 19/06/2018

TOBB’dan gelen yazıda, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından 25.05.2018 tarihli ve 30431 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Karayolu Taşıma Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile 08.01.2018 tarihinde yayımlanan Karayolu Taşıma Yönetmeliğinin bazı maddelerinde değişiklikler yapıldığı bildirilmiştir.

Yazıda, söz konusu değişikliklerden öne çıkanlar;

-     Tüm yetki belgelerinin “e-devlet”’den alınması için gerekli altyapının tamamlandığı,

-     Yolcu Taşımacılığı faaliyetinde bulunan firmaların, yönetmeliğin 40’ıncı maddesi üçüncü ve dördüncü fıkralarına (U_ETDS) uyma zorunluluğunun 31.12.2019 tarihinden 01.11.2018 tarihine çekildiği,

-     Otomobille ticari ve tarifesiz olarak, kamu kurum ve kuruluşlarının yurtiçi taşıma hizmeti veya uluslararası yolcu taşımacılığı yapacak gerçek ve tüzel kişilere verilen belgelerde düzenleme yapılarak, kuralların netleştirildiği,

-     Engelli ve diyaliz hastaları gibi vatandaşları taşımak üzere yapılacak yetki belgesi başvurularından istenecek şartların hafifletildiği,

-     Kendi esas iştigal konusunda faaliyet gösteren, C1 ve K2 belgesi olup da, tek aracı olan gerçek kişilerden, bu aracı kendilerinin kullanması halinde, sürücüden istenen Mesleki Yeterlilik Belgesi’nin (SRC) kendilerinden istenilmeyeceği ifade edilmiştir.

İlgili Bakanlık tarafından Karayolu Taşıma Yönetmeliğinde gerçekleştirilen diğer değişikliklere ilişkin karşılaştırmalı (eski hali/yeni hali) tabloya https://www.tobb.org.tr/TIRveATAKarnesi/Sayfalar/KMevzuat.php adresinden ulaşabilirsiniz.

İlgili üyelerimize duyurulur.