DÜNYA’NIN EN PRESTİJLİ HAVA YARIŞMASI BABADAĞ’DA YAPILACAK
256 Kişi tarafından okundu 02/07/2018

Dünya Hava Sporları Federasyonu (FAI) 23 kişilik bir heyet, FTSO ev sahipliğinde 2020 yılında yapılacak olan 5. Dünya Hava Oyunları’nın hazırlıkları kapsamında incelemelerde bulunmak için Fethiye’ye geldi. FAI heyeti Babadağ’da yaptığı inceleme sonrasında Babadağ’ın doğasına hayran kaldı.

2020 yılı Eylül ayında Türkiye’de yapılacak 5.Dünya Hava Oyunları kapsamında Dünya Hava Sporları Federasyonu (World Airsport Federation) FAI’nin görevlendirdiği temsilciler Türkiye’ye geldi. Aralarında Rusya, Almanya, Fransa, Kanada, Güney Kore, İsviçre gibi çeşitli ülkelere mensup 23 kişiden oluşan resmi heyet, 20 Haziran-02 Temmuz 2018 tarihleri arasında Ankara, Eskişehir, Selçuk, Denizli, Pamukkale, Fethiye ve Antalya’da incelemelerde bulundu.

FAI heyeti Türkiye gezisi kapsamında Fethiye’de de incelemelerde bulundu. Yetkililer, Babadağ’a çıktı, ardından Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasının ev sahipliğinde FTSO hizmet binasında toplandı. Toplantıya katılım sağlayan FTSO Başkanı Osman Çıralı, FAI ekibine hoşgeldiniz dedi. Babadağ’ın Fethiye turizmi için önemli bir değer olduğunu belirten Çıralı, 2020 Dünya Hava Oyunlarına ev sahipliği yapacak olmaktan memnuniyet duyduklarını, gereken desteği vereceklerini söyledi.

100’den fazla ülkeden 4000 üzerinde sporcu

2020 Dünya Hava Oyunları Türkiye’nin en az altı ayrı bölgesinde, 100 den fazla ülkeden 4000’den fazla sporcunun katılımıyla, paraşüt, planör, balon, yamaç paraşüt, yelken kanat, model uçak, genel havacılık, deneysel havacılık gibi temel hava sporları branşlarında ve bu branşlara ait elliden fazla disiplinde yapılacak yarışmalarla gerçekleştirilecek.

Dünya’nın en prestijli hava yarışması Babadağ’da yapılacak

Dünyada olimpiyatlardan sonra en çok sporcunun katıldığı, en prestijli yarışmaların yapıldığı bir organizasyon olan Dünya Hava Oyunları, resmi yarışmaların yanında, deneysel çalışmaların sergileneceği, çeşitli hava gösterilerinin yapılacağı, 2018, 2019 ve 2020 yılında olmak üzere üç yıl boyunca Dünya Hava Sporlarının kalbinin Türkiye’de atacağı bir organizasyon olacak.

Hazırlıklar Tüm Hızıyla Devam Ediyor

Türkiye için tanıtımın yanında sosyal, ekonomik ve kültürel anlamda büyük kazanımların elde edilebileceği bu organizasyonun hazırlıkları 2018 yılından itibaren başladı. Hazırlıklar resmi toplantı, teknik inceleme, saha incelemeleri ile devam ediyor. Bu kapsamda 20 Haziran’da başlayan program THK Genel Merkezinde yapılacak ön toplantıyla start aldı. Heyet, Eskişehir, Kuşadası, Selçuk-Efes, Pamukkale, Fethiye ve Antalya bölgesindeki saha incelemesinde bulundu. Heyetin Fethiye’deki inceleme gezisine Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliği yaptı. Heyet tarafından söz konusu il ve ilçelerde resmi ve teknik görevlilerle görüşme, mülki amirler ve belediye başkanları ziyareti ve karşılıklı görüşmeler de yapıldı.