NEFES KREDİSİNDEN 234 İŞLETME FAYDALANDI
223 Kişi tarafından okundu 11/07/2018

KOBİ Nefes Kredisinden 234 Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası üyesi faydalandı. 234 FTSO üyesi toplam 23.590.000,00 TL. kredi kullandı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından geliştirilen ve iş dünyasına düşük faizli kredi imkânı sunan KOBİ Nefes Kredisinden 234 Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Üyesi faydalandı. Nisan ayında başlayan kredi, 1 Temmuz 2018 tarihinde sona erdi. Nefes Kredisi kapsamında, toplam 234 FTSO üyesi 23.590.000,00 TL. kredi kullandı.

KOBİ Nefes Kredisini değerlendiren FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, en başta mümkün olduğunca çok Oda üyesinin bu kredi imkânından yararlanmasını sağlamak için çalıştıklarını söyledi. Çıralı, “Yönetime geldiğimizde ilk icraatımız KOBİ Nefes Kredisi oldu. Odamız bütçesinden toplam 1.150.000,00TL’yi, Seydikemer de dâhil olmak üzere, Ziraat Bankası, Halk Bankası, Vakıf Bank ve Deniz Bank şubelerine, üyelerimizin kullanacağı kredi için teminat olarak yatırdık. 630.000 TL de Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından yatırıldı. Toplamda üyelerimize 23.590.000 TL kredi imkânı sunduk. TOBB’un belirlediği kredi üst limiti 200.000,00TL iken biz Oda yönetimi olarak üst limiti 100.000,00TL olarak belirledik. Buradaki amacımız daha çok üyemizin bu krediden faydalanmasını sağlamaktı. Geçen yıl 113 üyemiz bu krediden faydalanırken bu yıl 234 üyemiz yararlandı. Bu bakımdan uyguladığımız üst sınırın amacına ulaştığını görüyoruz.” dedi.

Oda kaynaklarının üyeye en yüksek düzeyde fayda sağlaması amacıyla kullanıldığını söyleyen Osman Çıralı, FTSO üyelerinin kullanması için açılan kredi limitinin tamamının kullanıldığını kaydetti. Çıralı, Oda üyelerinin ihtiyaç duyduğu hizmetleri normal şartlardan daha avantajlı alabilmeleri için ellerinden gelen çabayı sarf ettiklerini söyledi.