ELLİDEN AZ ÇALIŞANI BULUNAN VE AZ TEHLİKELİ SINIFTA YER ALAN İŞYERLERİNİN DİKKATİNE
306 Kişi tarafından okundu 30/07/2018

Ek Dosyalar
EK

Gebze Teknik Üniversitesi ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı arasında; ‘İşyerlerinde İşveren Veya İşveren Vekili Tarafından Yürütülecek İş Sağlığı Ve Güvenliği Hizmetleri Eğitim İşbirliği Protokolü’ imzalanmıştır.

Söz konusu protokol; 21.05.2018 tarih ve 30427 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren ‘İşyerlerinde İşveren Veya İşveren Vekili Tarafından Yürütülecek İş Sağlığı Ve Güvenliği Hizmetlerine İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik’te yer alan usul ve esaslara dayandırılmaktadır.

Bu kapsamda elliden az çalışanı bulunan ve az tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinde; işveren veya işveren vekillerinin (işe giriş ve periyodik muayeneler ve tetkikler hariç); iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerinin işveren veya işveren vekili tarafından yürütülebilmesi mümkün hale gelmiştir.

Bu haktan yararlanabilmek için ise; elliden az çalışanı bulunan ve az tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinde; işveren veya işveren vekillerinin ÖSYM tarafından yapılacak ‘İşveren Veya İşveren Vekili İş Sağlığı Ve Güvenliği Hizmetleri Eğitimi Sınavı’na katılım hakkı kazanabilmeleri gerekmektedir.

Gebze Teknik Üniversitesi; söz konusu sınava iştirak edilmesi için gerekli ‘Sınav Katılım Hakkı Belgesi’ alınması için Uzaktan İş Sağlığı Ve Güvenliği Hizmetleri Eğitimi Programı açılacağını bildirmiştir.

Konu ile ilgili tüm üyelerimize önemle duyurulur.

Bilgi için: http://isgvekil.gtu.edu.tr/program-1-egitim-icerigi.html