FETHİYE ADINI DÜNYAYA DUYURDU
143 Kişi tarafından okundu 06/09/2018

Motor sporlarının en gözde organizasyonlarından biri olan Dünya Motokros Şampiyonası’nın (MXGP OF TURKEY) 1-2 Eylül tarihlerinde Afyonkarahisar’da gerçekleştirilen organizasyonunda ilçemiz ‘Yeni Trend Fethiye’ tanıtımını tüm dünyaya duyurdu.

Dünya Motokros Şampiyonası’nda sezonun 18’inci yarışı 1-2 Eylül tarihlerinde Afyonkarahisar ev sahipliğinde gerçekleşti. Dünyanın en iyi motokrosçularının şampiyonanın en önemli yarışı için ülkemize geldiği ve 6 kıtada 180 farklı ülkede Eurosport Foxsport Beinsport gibi ünlü spor kanallarından canlı olarak yayınlanan bu elit organizasyonun parkurunda ilçemiz de yerini aldı ve ‘Yeni Trend Fethiye’ tanıtımını yaptı.

Tanıtım ilk olarak Türkiye Motorsiklet Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Sadık Özdemir’in önerisiyle Fethiye Belediyesi FTSO Çalış-Der Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi Fethiye Otelciler Birliği Ölüdeniz Turizm Geliştirme Kooperatifi Fethiye Turizm Danışma Bürosu TÜRSAB Batı Akdeniz BYK Fethiye Güç Birliği YDA Dalaman Havalimanı SKAL Fethiye Derneği FETAV’ın yer aldığı Fethiye Turizm Konseyi Ağustos ayı toplantısında görüşüldü. Fethiye’deki tüm turizm paydaşları yarışın gerçekleştiği parkurda dört adet reklam panosunda ‘Yeni Trend Fethiye’ sloganıyla yer alınmasını kararlaştırdı. Böylece Fethiye Dünya Motokros Şampiyonası’nda tüm dünyadan izleyici kitlesine ulaşma fırsatını yakaladı. Tanıtımın maliyetinin Fethiye Belediyesi Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Ölüdeniz Turizm Geliştirme Kooperatifi ve Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği tarafından karşılandığı tanıtım faaliyetiyle şampiyonayı takip eden 100 basın mensubu 6 kıtada toplam 180 farklı ülkede Eurosport Foxsport Beinsport gibi dünyaca ünlü spor kanallarından canlı yayınla 1 milyar 500 milyon izleyiciye ve 5 milyon sosyal medya kullanıcısına erişildi. Söz konusu uluslararası tanıtımda Fethiye canlı yayınlar sırasında her bir dakikada bir ekrana gelerek tüm dünyaya adını duyurmuş oldu.

Yarış sonrası gerçekleştirilen Turizm Konseyi’nin Eylül ayı toplantısında yapılan değerlendirmelerde tüm paydaşlar tanıtım faaliyetinin hedefine ulaşmasından duyulan memnuniyeti dile getirdi.

Afyonkarahisar’da düzenlenen organizasyonun önümüzdeki iki yıl boyunca yine ülkemiz ev sahipliğinde yapılması bekleniyor.