TAŞINMAZ TİCARETİNDE YETKİ BELGESİ SEMİNERİ DÜZENLENECEK
83 Kişi tarafından okundu 10/09/2018

Ek Dosyalar
Yönetmelik

11 Eylül 2018 Salı günü saat 10.00’da Odamız Likya Salonu’nda Muğla Ticaret İl Müdürü Mehmet Demirtaş’ın katılımı ve Fethiye Emlakçılar Derneği işbirliğinde “Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik” ile zorunlu hale getirilen Yetki Belgesi ve Bilgi Sistemi konulu seminer düzenlenecektir.

Seminerde Yetki belgesi verilmesinde aranan şartlar, Yetki belgesinin yenilenmesi ile Yetki belgesinin askıya alınması ve iptali hususları ele alınacak.

5 Haziran 2018 tarih ve 30442 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik kapsamında; taşınmaz ticaretiyle iştigal edilebilmesi için ticari işletmeler ile esnaf ve sanatkâr işletmelerin ‘Yetki Belgesi’ alması zorunluluğu getirilmişti. Yetki belgesi, işletmenin bulunduğu yerdeki ticaret il müdürlüğü tarafından Bilgi Sistemi üzerinden verilecek ve 5 yıl geçerli olacak.

Ek: Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik

Bilgi için: