KOSGEB ALACAKLARINA ERTELEME
109 Kişi tarafından okundu 12/09/2018

Ek Dosyalar
SANAYİ BAKANLIĞINDAN AÇIKLAMA

KOSGEB İcra Komitesi toplantısında alınan karar ile; KOSGEB Destek Programları kapsamında 2018 yılı sonuna kadar vadesi dolacak olan geri ödemeli destek tahsilatlarının talepte bulunan KOBİ’ler için, herhangi bir yasal faiz almaksızın 31 Ocak 2019 tarihi bitimine kadar ödenmek üzere ertelenmesi kararı alındı.

Bu karara göre erteleme talebini yazılı olarak bildiren KOBİ’ler için;

- 1 Eylül – 31 Aralık 2018 tarihleri arasında ödenmesi gereken geri ödemeli borçları için erteleme uygulanacaktır.

- Ertelenen borçlar nedeniyle KOBİ’lerden herhangi bir yasal faiz tahsil edilmeyecektir.

- Ertelenen borçların tamamının en geç 31 Ocak 2019 tarihinde ödenmesi gerekmektedir.

Kredi faiz desteği kapsamında kullanılan kredilerde asıl alacaklı ilgili banka olduğu için bu karar kredi faiz desteği geri ödeme taksitlerini kapsamamaktadır.”