EĞİTİM İÇİN KOSGEB DESTEKLERİ
56 Kişi tarafından okundu 13/09/2018

Sanayinin ihtiyaç duyulan alanlarında nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesi amacıyla, Sanayi Bakanlığı ile 5 Araştırma Üniversitesi arasında imzalanan protokol gereği; üniversiteler bünyesinde bulunan Sürekli Eğitim Merkezlerinde (SEM) “Proje Yönetimi”, “AR-GE, Teknoloji ve İnovasyon Yönetimi” ve “Bilgi Teknolojileri Yönetimi” konularında eğitimler düzenleniyor.

Sanayi Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre protokol imzalanan üniversiteler;

1.            Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi

2.            Erciyes Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi

3.            İTÜ Sürekli Eğitim Merkezi

4.            İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Sürekli Eğitim Merkezi

5.            Yıldız Teknik Üniversitesi Sürekli Uygulama ve Araştırma Merkezi

İşletmeler; Genel Yönetim, Pazarlama Yönetimi, Üretim Yönetimi, İnsan Kaynakları Yönetimi, Mali İşler ve Finansman Yönetimi, Dış Ticaret ve Uluslararası Mevzuat, Bilgisayar ve Bilgi Teknolojileri, Enerji Teknolojileri, Yeni Teknik ve Teknolojiler, Yenilik, Mesleki ve Teknik Eğitim, CE İşareti, Ürün Belgelendirme ve Çevre konu başlıklarında genel katılıma açık veya işletme içi eğitim katılımlarında KOSGEB desteğinden faydalanabilecek.

Program kapsamında sağlanacak desteklerin oranı 1’inci bölgede yüzde 50  olarak uygulanıyor. Her bir konu başlığı altında alınan her bir eğitim için bir işletmeye sağlanacak desteğin üst limiti 2.500 TL’yi geçemiyor. Program süresince bir konu başlığı altında alınan eğitimler için verilen toplam destek üst limiti 7.500 (yedibinbeşyüz) TL. Program süresince desteğin üst limiti ise 20.000 (yirmibin) TL. olarak açıklandı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada Araştırma üniversitelerinin Sürekli Eğitim Merkezlerinde, Sanayi Bakanlığı ile ilgili protokol çerçevesinde verilecek eğitimlere ilişkin detaylara üniversitelerin internet sayfalarından ulaşabileceği bildirildi.

Tüm üyelerimize duyurulur.

Ek: