PERAKENDE TİCARETTE UYGULANACAK İLKE VE KURALLAR HAKKINDA YÖNETMELİK DEĞİŞİKLİĞİ DUYURUSU
88 Kişi tarafından okundu 16/11/2018

07.11.2018 tarih ve 30588 Sayılı Resmî Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren değişiklikle  “Perakende Ticarette Uygulanacak İlke ve Kurallar Hakkında Yönetmeliğine” “Perakende işletmelerce üretici ve tedarikçiye yapılacak ödemeler” maddesini düzenleyen 12/C maddesi başlığı ile birlikte aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

Perakende işletmelerce üretici ve tedarikçiye yapılacak ödemeler

1. Hızlı tüketim mallarının satışının yapıldığı büyük mağaza ve zincir mağazalar ile bayi işletme ve özel yetkili işletmelerce 5362 sayılı Kanunun 62 nci maddesi ile 18/5/2004 tarihli ve 5174 sayılı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Odalar ve Borsalar Kanununun 12 nci maddesi çerçevesinde azami fiyatları tarifeyle belirlenen malların temini karşılığında üretici ve tedarikçiye birim miktar başına yapılacak ödeme tarifedeki azami fiyatın %85’inden az olamaz.
  1. Büyük mağaza ve tedarikçilere bir gün içinde üreticiden teslim alınan birinci fıkra kapsamında malların en fazla %5’i satılamadığı gerekçesiyle iade edilebilir.