KOSGEB KOBİGEL-KOBİ GELİŞİM DESTEK PROGRAMI ÇAĞRILARI YAYINLANDI

KOSGEB KOBİGEL-KOBİ GELİŞİM DESTEK PROGRAMI ÇAĞRILARI YAYINLANDI
365 Kişi tarafından okundu 11/03/2019

KOSGEB KOBİGEL - KOBİ Gelişim Destek Programı kapsamında, “2019 – 01 İmalat Sanayi Sektöründe Dijitalleşme Sürecine Katkı Sağlayabilecek Yerli Teknoloji Geliştiricisi KOBİ’lerin Desteklenmesi” ilişkin Proje Teklif Çağrısı ile – “2019 – 02 İmalat Sanayi Sektöründe Faaliyet Gösteren KOBİ’lerin Üretim ve İlişkili İş Süreçlerinde Dijital Teknolojilerden Yararlanma Düzeyinin Arttırılması” Proje Teklif Çağrısı yayınlanmıştır.

2019 – 01 sayılı Proje Teklif Çağrısında; sanayiye yönelik akıllı dijital teknoloji çözümleri geliştiren KOBİ’lerin, mevcut ürünlerinde iyileştirmeler yaparak sanayide uygulamaları ve ticarileştirmeleri desteklenecektir. Mevcut ürününde iyileştirme yapmaksızın doğrudan ticarileştirme (tanıtım – pazarlama – satış) amaçlı proje sunacak teknoloji geliştiricisi KOBİ’lerin projeleri de desteklenecek ancak bu durumda projenin kamu kurumlarının proje desteğiyle geliştirilerek başarılı tamamlanmış veya Teknoloji Geliştirme Bölgelerinde geliştirilerek olumlu sonuçlandırılmış olması ya da ArGe Merkezinde sonuçlandırılmış olması şartı aranacaktır. Her iki durumda ayrıca, başvuru sahiplerinin bu teknoloji alanlarındaki imkan ve kabiliyetlerini geliştirmelerine ilişkin iş paketleri de projede yer alabilecektir. 2019 –01 Çağrısı, imalat sanayinin milli imkanlarla dijitalleştirilmesi için gerekli olan yerli ve yetkin teknoloji üreticisi envanterinin genişletilmesi bakımından oldukça önemlidir.

2019 – 02 sayılı Proje Teklif Çağrısı da, akıllı dijital teknolojileri edinerek verimlilik ve hız artışı hedefleyen imalat sanayi KOBİ’lerinin 4. Sanayi Devrimiyle gelen teknolojilere adapte olmalarını sağlayacak, aynı zamanda birinci öncelikli çağrı olan 2019 – 01 Proje Teklif Çağrısı kapsamında teknoloji geliştirecek olan KOBİ’ler ile imalat sanayi KOBİ’lerinin etkileşimini arttıracaktır.

KOBİGEL çağrısı ile ilgili ayrıntılı bilgiye aşağıdaki linkten ulaşılabilmektedir.