SİGORTACILAR SEKTÖR TOPLANTISI DÜZENLEDİ
106 Kişi tarafından okundu 30/05/2019

Bu yıl 27 Mayıs – 2 Haziran tarihleri arasında kutladığımız Sigorta Haftası nedeniyle Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Meğri toplantı salonunda düzenlenen Sigortacılar Sektör Toplantısına, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kemal Hıra, 8 No’lu Sigorta ve Finans Hizmetleri Meslek Komitesi Başkanı ve FTSO Meclis Üyesi Fadıl Ardıç, Komite Başkan Yardımcısı Ramazan Patat, Komite ve Meclis Üyesi Mehmet Döver, FTSO’nun Sigortacı Üyeleri ve FTSO Genel Sekreter Vekili Av. Ezgi Kullukçu katıldı.

Sigortacılar Sektör Toplantısı açılış konuşmasını yapan Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kemal Hıra “Değerli Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yöneticileri ve sevgili meslektaşlarım. Bugün içinde bulunduğumuz Sigorta Haftası vesilesi ile yapmış olduğumuz bu sektörel toplantıya bizi kırmayıp katılım gösterdiğiniz için teşekkür ederiz. Biliyoruz ki bizim sektörün en önemli sorunu vatandaşın sigorta konusunda geçmişte yaşanmış kötü hadiselerden ve örneklerden dolayı sigortalılık bilincinin zihinlerinde yanlış konumlanmasıdır. Bundan dolayıdır ki vatandaşlarımız maalesef sigortaya bir değer olarak bakmaktansa bir gider kalemi olarak bakıyorlar. Aslında sigorta masraf değil, ihtiyaçtır. Bizim Sektör Temsilcileri olarak birinci vazifemiz bu bilinci vatandaşımıza doğru anlatarak sektörümüzü doğru temsil etmektir” dedi. Konuşmasını “Biz bu bağlamda çeşitli kurum ve kuruluşları Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası çatısı altında ziyaret ediyoruz. Sizlerin de Meslek Komitesi olarak bizlerden istedikleri ekstra bir çalışma varsa bizleri bu konulara dikkat çekmek üzere uyarmanızı rica ediyoruz” diyerek sonlandırdı.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Meğri Salonunda yapılan toplantının devamında 8 No’lu Sigorta ve Finans Hizmetleri Meslek Komitesi ve Meclis Üyesi Mehmet Döver’ de yaptığı konuşmasında “ Her sektörde birlik olunduğunu ve birlikler oluşturarak neler kazanıldığının örneklerini görüyoruz. Örneğin bugün pek çok başarıya imza atmış Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nda bir sektör olarak toplandık. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası bu başarıya içinde bulundurduğu birden çok dinamiği büyük bir sinerjiye dönüştürerek başarılara imza atan ve atmaya devam eden bir kuruluştur. Bizler de kendi sektörümüzü bu çatı altında birleştirerek, birbirimizle ikili ilişkileri geliştirerek büyük başarılara imza atacağımıza ve bunun hem toplumun bilinçlenmesi açısından hem de bizim mesleki başarımız açısından önemli etken olduğunu düşünüyorum” diye belirtti.

Sigortacılık mesleğine vermiş oldukları hizmet ve kattıkları değer için Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasına kayıt tarihi en eski sigorta acentelerine plaket verildi. Bu kapsamda plaket sahibi  Başkaya Sigortacılık Özden Başkaya plaketini FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Hıra’dan teslim alırken, Prizma Sigorta Acenteliği Fatma Özrendeci ve Ymt Sigorta Aracılık Hizmetleri Salih Tonbul törene katılamadı