FETHİYE SEYDİKEMER GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU SERA ATIKLARI İÇİN TOPLANDI

FETHİYE SEYDİKEMER GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU SERA ATIKLARI İÇİN TOPLANDI
95 Kişi tarafından okundu 27/06/2019

Sekretaryasını Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasının yaptığı Fethiye Seydikemer Meslek Kuruluşları  Güç Birliği Platformu 27.06.2019 tarihinde FTSO Meğri Toplantı Salonunda toplandı. Toplantıya Fethiye Ziraat Odası Başkanı ve Fethiye ve Seydikemer Meslek Kuruluşları Güç Birliği Platformu Dönem Başkanı Kenan Karayiğit, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, Fethiye Deniz Ticaret Odası Başkanı Şaban Arıkan, Seydikemer Ziraat Odası Başkan Muhsin Gümüş, Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası İkinci Başkanı Veli Uysal, Mimarlar Odası Fethiye Temsilciliği Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan S. Güngör, Şehir Plancıları Odası Muğla Şubesi’nden Birol Keski, Fethiye Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nden Süreyya Ulubey, Harita Mühendisleri Odası’ndan Birol Güner, Makine Mühendisleri Odası’ndan Mustafa Tunç, Pazarcılar Odası Başkanı Adem Hıra, Fethiye Şoförler Odası Başkanı Şaban Taşar, Elektrik Mühendisleri Odası’ndan Sermet Ünel ve FTSO Genel Sekreter V. Ezgi Kullukçu katıldı.

GÜNDEM SERA ATIKLARI

Dönem Başkanlığını Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit’in yaptığı Fethiye Seydikemer Meslek Kuruluşları Güç Birliği Platformu Haziran ayı toplantısının gündeminde sera atıklarının toplanıp değerlendirebileceği ve geri dönüşümünün sağlanabileceği bir tesisin kurulması hususu yer aldı. Toplantı gündemi ile ilgili  Muğla Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı’ndan  Atık Yönetim Şube Müdürü Erdal Vatansever, Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı’ndan Ziraat Mühendisi Murat Avcı, Muğla Stıkı Koçman Üniversitesi Toprak Bilimi ve Bitki Beslenme Uzmanı ve Laboratuvar Sorumlusu Yr.Doç.Dr. Nureddin Öner, Fethiye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nden Çevre Teknikeri Seda Soydemir toplantıya katıldı.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Uzmanı ve Laboratuvar Sorumlusu Yr.Doç.Dr. Nureddin Öner Fethiye ve Seydikemer’de çıkan sera atıkları ve bu atıklardan elde edilebilecek potansiyel gübre miktar ve değerlerine dair bilgileri katılımcılarla paylaştı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığından Atık Yönetimi Şube Müdürü Erdal Vatansever de, Fethiye’de faaliyete geçen Katı Atık ve Düzenli Depolama Tesisi ve Mekanik Ön İşleme Tesisi hakkında ve aynı tesis bünyesinde Biyokütle Elektrik Tesisi’nin çalışmakta olduğu ve Haziran 2020 tarihine kadar Kompost Tesisi’ nin de kurulumunun tamamlanacağı hususunda katılımcılara bilgi verdi.

Sera Atıklarının düzenli olarak ayrıştırılması ve geri dönüşüme uygun olarak toplanmasının önemi konusunda fikir birliğine varılan toplantıda vatandaşın ve çiftçilerin bilinçlendirilmesi adına Belediyeler, Meslek Kuruluşları, Sivil Toplum Kuruluşları ve Kamu Kuruluşlarının bir araya gelerek beraberce çalışma yapması konusunda fikir birliğine varıldı.