FTSO`DAN "HİSER" DESTEĞİ İLE TURİZM PROJESİ

FTSO`DAN "HİSER" DESTEĞİ İLE TURİZM PROJESİ
436 Kişi tarafından okundu 09/08/2019

Hizmet Sektörü Rekabet Gücünün Artırılması Projesi (HİSER) desteği, Ticaret Bakanlığı’nın Döviz Kazandırıcı Hizmet Ticaretinin Desteklenmesi kapsamında hizmet ticareti firmalarına yönelik verdiği geri ödemesiz bir destektir.

HİSER desteği ile hizmet ihracatçısı firmalarımızın niteliklerini geliştirerek mevcut ve yeni pazarlardaki gücünü artırmak, sürekli ihracat yapan firmaların sayısını artırmak, firmaların ulaşılabilir hedefleri kapsamında ihtiyaçların tespitine yönelik çalışmalar yürütmek ve sektöre özgü yol haritaları sunmak hedeflenmektedir.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası olarak, hem üye firmalarımızın hem de bölgemizin yurtdışında tanıtılmasını sağlayacak HİSER projesi için başvuru planlamaktayız. HİSER projesi desteğinden yararlanabilmek için işbirlikçi kuruluş Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası önderliğinde, hizmet sektöründe faaliyet gösteren en az 10 firmanın bir araya gelmesi gerekmektedir.

Projenin baştan sonra planlanması, yürütülmesi ve organizasyonundan sorumlu olan Odamız, HİSER projesi kapsamında yer almak üzere hizmet sektöründe faaliyet gösteren firmalarımızın başvurularını beklemektedir.

HİSER proje desteği kapsamında, ihtiyaç analizi, eğitim&danışmanlık faaliyet kalemleri için 400.000$, ihtiyaç analizi ve eğitim&danışmanlık faaliyetlerinin ardından yılda 10’ar adete kadar gerçekleştirilebilecek yurtiçi ve yurtdışı pazarlama faaliyetlerinde ise program başına 150.000$ destek sağlanmaktadır. Tüm destek kalemleri geri ödemesiz olmakla birlikte, proje kapsamında gerçekleştirilecek faaliyet harcamalarının hepsi ön ödemeli olacaktır. Bu faaliyetlerin her birinde %75 destek oranı sağlanıp, %25’inin katılımcı firmalar tarafından finanse edilmesi beklenmektedir. HİSER projesinin destek süresi 3 yıldır.

1. İhtiyaç analizi ve İstihdam Faaliyeti: 400.000$(%75)

Desteklenen Faaliyetler: Şirket, Sektör ve Pazar Analizi, Sektördeki Trendler, İhracat Potansiyeli Belirleme, Rekabetçilik Analizleri, İş Planı Hazırlama, İhracat Stratejisi Hazırlama, Proje Yol Haritası Oluşturma, program organizasyonu ve koordinasyonu sağlaması amaçlı 2 kişinin işbirlikçi kuruluş tarafından istihdam edilmesi

1. Eğitim ve danışmanlık faaliyetleri: 400.000$(%75)

Desteklenen Faaliyetler: Dış Ticaret Yönetimi, Uluslararası Pazarlama ve Elektronik Ticaret, Markalaşma, İnovasyon ve Kümelenme, Kurumsallaşma ve İnsan Kaynakları Yönetimi, Bilgi ve İletişim Teknolojileri, Finansal Yönetim ve Risk Yönetimi, Kalite ve Verimlilik, Proje Yönetimi ve Stratejik Yönetim

1. Yurtiçi ve yurtdışı pazarlama faaliyetleri:  Faaliyet başına 150.000$ «Yılda en fazla 10 faaliyet»

Desteklenen Faaliyetler: Ortak Pazar Araştırmaları, Kurum Ziyaretleri, Yurt Dışı Fuar Katılımları, Eşleştirme Faaliyetleri, Küme Tanıtım Faaliyetleri, Konaklama, Tanıtım ve Organizasyon, Tercümanlık, Seminer, konferans, toplantı ve ikili görüşme organizasyon, Görsel, yazılı ve işitsel tanıtım, Halkla ilişkiler ve danışmanlık hizmeti, Katalog, broşür ve tanıtım malzemeleri giderleri

HİSER projesi ile ilgili detaylı bilgiye Ticaret Bakanlığı’nın;

https://ticaret.gov.tr/data/5b87ced313b8761160fa1533/6feb2b29535f3e28cb19031f297dcea6.pdf  linkinden ulaşabilir.

Detaylı bilgi için;

İrem Karacan