13 NOLU MESLEK KOMİTESİ İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNÜ ZİYARET ETTİ

13 NOLU MESLEK KOMİTESİ İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNÜ ZİYARET ETTİ
123 Kişi tarafından okundu 19/08/2019

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası üyelerinin sorunları Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya’ya iletildi.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Katip Üyesi Akif Milaslıoğlu, FTSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi İbrahim Erdem ve 13 Nolu Emlak, Eğitim, Sağlık ve Sportif Faaliyetler Meslek Komitesi Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Uyar, 19 Ağustos Pazartesi günü Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya’yı ziyaret etti. Ziyarette özellikle motorlu taşıtlar sürücü kurslarının sorunlarını dile getiren Akif Milaslıoğlu, sürücü kurslarının e-sınavının sadece Muğla’da yapılıyor olmasının sürücü adaylarını ve sürücü kurslarını maddi olarak zarara uğrattığını söyledi. Milaslıoğlu, “Bu sınavlar Fethiye’de yapılabilecekken sürücü adaylarının 110 km yol giderek Muğla’ya gönderilmesi zaman ve maddiyat açısından büyük zararlara yol açıyor. Özellikle ve ivedilikle bu konuda gerekli adımların atılmasını sizlerden rica ediyoruz” dedi.

Ziyaret sırasında görüşülen diğer bir konu ise motorlu taşıtlar sınavına girip başarılı olan adayların ehliyet alması için Şoförler Odası’ndan alması gereken sertifikanın Fethiye’de sorulurken başka yerlerde bu belgenin istenmemesi konu oldu. İbrahim Erdem,  “Fethiye’de adaylardan istenen bu belgenin Dalaman’da istenmediği hakkında bir takım duyumlar alıyoruz. Üyelerimizin bu mağduriyetini giderici önlemler alınmasını talep ediyoruz. Zira bu durum Fethiye’de Sürücü Kursu sahiplerini hem madden hem de manen zora sokuyor” dedi.

Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya ise kendisine iletilen bu sorunları gerekli yerlere ileterek takipçisi olacağını belirterek, “Sorunların en kısa sürede çözüme ulaştırılması hususunda Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak ivedilikle çözüm çalışmalarına başlayacağız” diye konuştu.