TOBB YÖNETİM KURULU ÜYESİ HAKAN ÜLKEN, FTSO’YU ZİYARET ETTİ

fto Hukuki Danışmanlık

TOBB YÖNETİM KURULU ÜYESİ HAKAN ÜLKEN, FTSO’YU ZİYARET ETTİ
206 Kişi tarafından okundu 09/10/2019

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Aydın Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Ülken, 9 Ekim Çarşamba günü Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti.

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Ülken’i, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Mustafa Büyükteke, Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, Başkan Yardımcısı Kemal Hıra, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi İbrahim Erdem, Yönetim Kurulu üyeleri Fatih Tufan, Ramazan Dim, Şevket Süreyya Gürol ve FTSO Genel Sekreteri Ezgi Kullukçu karşıladı.

Samimi ve sıcak bir ortamda geçen ziyarette Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın çalışmalarını takip ettiğini kaydeden TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Ülken, FTSO yönetimini tebrik etti. Başkan Osman Çıralı da, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Hakan Ülken’e teşekkür etti.

Ülken’den FTSO’ya destek sözü

Ekonomide yaşanan gelişmelerin ele alındığı ziyarette İngiliz seyahat acentesi Thomas Cook firmasının iflası ile yaşanan kriz masaya yatırıldı. TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Ülken, TOBB yönetiminin konuyu yakından takip ettiğini, yapılabilecekler konusunda Bakanlık nezdinde girişimde bulunulduğunu ifade etti.

Hakan Ülken, ziyarette FTSO Meclis Başkanı ve Yönetim Kurulu üyelerinin sektörel bazda yaşanan sıkıntılar hakkında görüşlerini aldı. Fethiye Körfezi’nde yaşanan kirliliğin de gündeme geldiği ziyarette Hakan Ülken, “Fethiye çok önemli bir turizm bölgemiz. Türkiye’nin tanıtım yüzü. Bence şu an Fethiye’nin en önemli sorunu körfez kirliliği ve arıtma. Bu sorunların bir an önce çözülmesi gerekli. Fethiye hepimizin değeri. Fethiye, Kuşadası, Marmaris, Bodrum bunların hiçbirini diğerinden ayırt edemeyiz. Turizm ülke ekonomisi açısından da çok önemli döviz girdisi sağlayan bir sektör. Çünkü turizm direkt döviz girdisi sağlıyor. Hizmet ihracatı yapılıyor. Bu bölgemizin turisti de farklı. Sahip çıkmalıyız. Bu sorunların çözülmesi konusunda bölgeye elimizden gelen desteği vermeye hazırız.” Diye konuştu.

FTSO Başkanı Osman Çıralı da ziyarette Fethiye körfezinin temizlenmesi ve arıtma tesisi ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Çıralı, Ayrıca Babadağ Teleferik Projesi kalkış istasyonu Bakanlık izinlerinin hızlandırılması ve yamaç paraşütü iniş alanı olan Belcekız Plajı’nın işletmesinin kamu yararı gözetilerek FTSO’ya verilmesi konularında Hakan Ülken’den destek talep etti. Ülken de her iki konunun da gerek ulusal gerekse yerel bazda çözümü için takipçisi olacağını kaydetti.

Coğrafi işaret konusunun da ele alındığı ziyarette Osman Çıralı, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın bölgeye özgü ürünlerle ilgili yürüttüğü coğrafi işaret çalışmaları hakkında Ülken’e bilgi verdi. Ülken’e coğrafi işaret çalışmaları devam eden Kaya İnciri ikram edildi. Memleketi Aydın’ın da incir diyarı olduğunu hatırlatan Hakan Ülken, Kaya İncirini de çok beğendiğini farklı bir aroması olduğunu vurguladı.

FTSO Başkanı Osman Çıralı, ziyarette, Oda adına TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Ülken’e günün anısına hediye takdim ederken, Ülken de Çıralı’ya üzerinde nazar boncuğu olan nar betimlemesi olan bir hediye verdi. TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun selamlarını ileten Hakan Ülken, “Plakette bulunan nazar boncuğu oda ve borsalarımızın çalışmalarına nazar değmesin, nar figürü ise yapılan çalışmaların hayırlı ve bereketli olmasını temsil ediyor.” dedi.