BİR MESLEK BİR UMUT OLDU

BİR MESLEK BİR UMUT OLDU
159 Kişi tarafından okundu 15/10/2019

Fethiye Kaymakamlığı, Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, Fethiye Ticaret Odası ve Sanayi Odası, Milli Eğitim ile Halk Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde gerçekleştirilen “Bir Meslek Bir Umut Projesi” başarıyla devam ediyor. Proje kapsamında pastacılık eğitimi alan hükümlülerin yaptığı pastalar, proje paydaşı Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası yöneticilerine ve personeline ikram edildi.

Denetimli Serbestlik Müdürü Mehmet Aksu başkanlığında Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret eden heyet,  FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, Başkan Yardımcısı Kemal Hıra, Yönetim Kurulu Üyeleri Ramazan Dim, Emre Başaran,  Meclis Üyeleri Mustafa Özkaya, Aydın Ertemli, Muhammet Kökten ve FTSO Genel Sekreteri Ezgi Kullukçu ile bir araya geldi. Ziyarette konuşan Fethiye Denetimli Serbestlik Müdürü Mehmet Aksu, denetimli serbestlikten yararlanan hükümlülerin meslek edinmelerini amaçlayan “Bir Meslek Bir Umut Projesi”ne verdikleri destek dolayısıyla FTSO yönetimine teşekkür etti. FTSO Başkanı Osman Çıralı da projenin başarıyla yürütülmesinden ve ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Daha sonra FTSO’nun da proje paydaşı olduğu ve destek verdiği “Bir Meslek Bir Umut” projesi kapsamında açılan pastacılık kursuna katılan hükümlülerin yaptığı pastalar Fethiye Denetimli Serbestlik temsilcisi Dilek Bilgin koordinasyonunda FTSO yöneticilerine ve personeline ikram edildi.

Bir Meslek Bir Umut Projesi, denetimli serbestlikten yararlanan hükümlülerin, düzenlenen kurslarla meslek edinmelerini ve firmaların talepleri doğrultusunda istihdam edilmelerini öngörüyor. Projeyle kurs bitiminde hükümlülerin vasıflı eleman olarak işe yerleştirilmesi hedefleniyor.