FTSO`DAN ÜCRETSİZ DIŞ TİCARET EĞİTİMİ

FTSO`DAN ÜCRETSİZ DIŞ TİCARET EĞİTİMİ
122 Kişi tarafından okundu 04/11/2019

Fethiye’nin dış ticaret ile büyümesi yolunda bir adım daha atıldı. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (FTSO), Güney Ege Kalkınma Ajansı’ndan (GEKA) hibe alan “Fethiye Dış Ticaret ile Büyüyor” projesi kapsamında verilen eğitim yoğun ilgi gördü.

FTSO “Fethiye Dış Ticaret ile Büyüyor” projesini uygulamaya soktu. Proje kapsamında ilk olarak 4 Kasım 2019 Pazartesi günü Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Hizmet Binası Likya Salonu’nda ücretsiz eğitim verildi. <Gün boyu süren eğitimde, Dış Ticaret Uzmanı Petek Üzülmez, katılımcılara “Dış Ticaret nedir?” başlığı altında ihracatçı/ithalatçı olma şartları, ihracat döngüsü, ihracatta pazarlama karması ve altyapı hazırlığı, potansiyel ve hedef pazarlara ulaşım, başarıya götüren satış teknikleri ve müşteri memnuniyeti konularında detaylı bilgi aktardı.

GEKA 2019 yılı Teknik Destek Programından hibe desteği almaya hak kazanan “Fethiye Dış Ticaret ile Büyüyor” projesi çerçevesinde FTSO, Fethiye ve Seydikemer’deki üye işletmeleri başta olmak üzere bölge genelinde ihracat hedefi olan, ihracat potansiyeli olan ve halihazırda ihracat yapan firmalara ücretsiz eğitim ve danışmanlık faaliyetleri düzenliyor.

Dış ticaret yapan firmalara mevcut kapasitelerini artırabilmeleri ve yeni pazarlara ulaşmalarını sağlamak, ihracat yapma potansiyeli olan firmalara da ihracat yol haritası oluşturabilmeleri amacıyla verilen ücretsiz eğitimin ardından FTSO, firma bazında, firmaların yapıları ve ihtiyaçları ile ihracat süreçlerindeki eksikliklerini gidermeye yönelik danışmanlık faaliyetleri gerçekleştirecek. Danışmanlık faaliyetleri 5 Kasım ile 14 Kasım arasında 9 gün boyunca devam edecek.