FETHİYE, LONDRA DÜNYA TURİZM FUARI`NDA

FETHİYE, LONDRA DÜNYA TURİZM FUARI`NDA
660 Kişi tarafından okundu 05/11/2019

Fethiye, bu yıl 40’ıncısı düzenlenen Londra Dünya Turizm Fuarı’nda (World Travel Market –WTM) her yönüyle tanıtılıyor.

İngiltere’nin başkenti Londra’da 4-6 Kasım 2019 tarihleri arasında 182 ülkeden 5.000 üzerinde katılımcıyla gerçekleşen Londra Dünya Turizm Fuarı’nda, Türkiye, 50’nin üzerinde kurum, kuruluş ve firma ile yer aldı. Türkiye’nin Kültür ve Turizm Bakanlığı organizasyonuyla toplam 783 metrekarelik bir alanda tanıtıldığı fuarda stant katılım bedeli Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası tarafından karşılanan stantta Fethiye’nin doğal ve tarihi güzellikleri, yamaç paraşütü ve yürüyüş yolları çok sayıda alternatif turizm potansiyeli her yönüyle katılımcılara aktarılıyor.

Yaklaşık 30 bin ziyaretçi ile 38 farklı sektör temsilcisine ev sahipliği yapan fuarda, Fethiye’yi Turizm Konseyi üyeleri Fethiye Otelciler Birliği (FETOB) Başkanı Bülent Uysal, Fethiye Tanıtım Vakfı (FETAV) Yönetim Kurulu Üyesi Şemsi Toprak, YDA Dalaman Havalimanı İş Geliştirme Direktörü Orçun Songur temsil ediyor. Fethiye standını Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Aile ve Sosyal Politikalar eski Bakanı Sema Ramazanoğlu da ziyaret etti. Fuarda bölge tanıtımının yanı sıra Türkiye’de ve Fethiye bölgesine en çok turist getiren firmalarla görüşmeler de yapılıyor.

Londra en eski pazarımız

40. Londra Dünya Turizm Fuarı’nı değerlendiren FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, İngiltere’nin Fethiye’nin en eski ve en büyük pazarı olduğuna dikkat çekerek; “Bölgemizde turizmin gelişmesinde önemli rol oynayan İngiltere, bölgemizin en eski ve ciddi pazarı. 2019 sezonu sonunda Thomas Cook firmasının iflasıyla bölgemizde yaşanan sıkıntıların en az zararla aşılması noktasında İngiltere ile ilişkilerimizi canlı tutmamız önemli. Bu nedenle bu yıl London Travel Market’a katılım her zamankinden daha fazla önem arz ediyor.

FTSO olarak stant katılım bedelinin tamamını karşılayarak bölgemizin, İngiltere başta olmak üzere dünya turizm pazarına açılım için Londra Dünya Turizm Fuarı’na tanıtım stratejimizde öncelikli olarak yer verdik. Tüm dünyadan katılımcıların yer aldığı fuarda katılımcılara Fethiyemizi doğal ve tarihi güzellikleri, alternatif turizm faaliyetleri başta olmak üzere her yönüyle tanıtıyoruz.” diye konuştu.