FTSO, EMLAK DANIŞMANLARI İÇİN 4. KEZ SINAV DÜZENLEDİ

fto Hukuki Danışmanlık

FTSO, EMLAK DANIŞMANLARI İÇİN 4. KEZ SINAV DÜZENLEDİ
161 Kişi tarafından okundu 18/11/2019

Emlak danışmanları işlerinin ehli olduklarını belgelemek için sınava girdi. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nda 4’üncüsü düzenlenen sınava 43 kişi katıldı.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın TOBB Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi (TOBB MEYBEM) ile birlikte düzenlediği “Emlak Danışmanı Seviye 4” ve “Sorumlu Emlak Danışmanı Seviye 5”  Mesleki Yeterlilik Sınavları devam ediyor. Son olarak 11-15 Kasım 2019 tarihlerinde 4’üncüsü gerçekleştirilen gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren firma yetkilileri ve çalışanların katıldığı “Emlak Danışmanı Seviye 4” ve “Sorumlu Emlak Danışmanı Seviye 5”  Mesleki Yeterlilik teorik ve uygulamalı sınavlarına 43 kişi katıldı.

5 Aralık 2019’dan sonra belgesi olmayanlar çalışamayacak

Taşınmaz ticaretine ilişkin 5 Haziran 2018 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren yasal düzenleme uyarınca mesleki yeterlilik belgesi olmayanların emlak satışı yapamayacağını hatırlatan FTSO Yönetim Kurul Başkanı Osman Çıralı, bu nedenle FTSO’nun gelen talepler doğrultusunda sınav TOBB MEYBEM ile birlikte sınav düzenlediğini söyledi. Çıralı şöyle devam etti:

“Buna göre, emlak ticareti yapan firmalarda temsile yetkili kişilerinden en az birinin, şubelerde ise şube müdürünün sorumlu emlak danışmanı (Seviye 5) ulusal yeterliliğine dayalı MYK Mesleki Yeterlilik Belgesine sahip olması gerekiyor. İşletmede pazarlama ve satış personeli olarak çalıştırılan kişilerin sorumlu emlak danışmanı (Seviye 5) veya emlak danışmanı (Seviye 4) ulusal yeterliliklerine dayalı MYK Mesleki Yeterlilik Belgelerinden birine 5 Aralık 2019 tarihine kadar sahip olmaları zorunlu. İl Ticaret Müdürlükleri, artık mesleki yeterlilik belgesi olmayan işletmelere ‘Yetki Belgesi’ vermeyecek.”