İŞYERİ TEHLİKE SINIFLARINA İLİŞKİN İTİRAZLAR HAKKINDA DUYURU

161 Kişi tarafından okundu 21/11/2019

Ek Dosyalar
İŞYERİ TEHLİKE SINIFLARI LİSTESİ

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin 16.11.2019 tarih ve 11407 sayılı yazısı ile; 26.12.2012 tarihli ve 28509 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan İş Sağlığı ve Güvenliğine İlişkin İşyeri Tehlike Sınıfları Tebliği gereğince TOBB’un da üyesi olduğu iş sağlığı ve güvenliğine ilişkin işyeri tehlike sınıflarının belirlenmesinde görevli olan İşyeri Tehlike Sınıfları Komisyonunun “İşyeri Tehlike Sınıfına Yapılan İtirazların Değerlendirilmesi Prosedürü” çerçevesinde her yıl Ocak ayı içinde toplanarak çalışmalarını yürüttüğü bildirilmiştir.

Anılan prosedür gereğince, işyeri tehlike sınıflarına ilişkin itiraz taleplerinin Komisyon toplanmadan en geç 30 gün öncesine kadar TOBB aracılığı ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler  Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğüne gönderilmesi gerektiği belirtilmiştir.

İşyeri tehlike sınıflarına ilişkin itiraz talebi olan üyelerimizin değişiklik taleplerini, İşyeri Tehlike Sınıflarına Yapılan İtirazların Değerlendirmesi Prosedürüne uygun olarak ekte yer alan formun doldurulması suretiyle 28 Kasım 2019 Perşembe günü mesai bitimine kadar tarafımıza iletilmeleri gerekmektedir.

Ayrıntılı bilgiye www.tobb.org.tr/MaliveSosyalPolitikalar adresinden ulaşılabilir.

İlgili üyelerimize önemle duyurulur.

Bilgi: 02526141115/118 - Özge Ertürk Hakanoğlu