ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIK YETKİLİLERİ, FETHİYE STK’LARI VE ÖZEL SEKTÖR FTSO’DA TOPLANDI

fto İş Sağılığı ve Güvenliği
fto Hukuki Danışmanlık

200 Kişi tarafından okundu 25/11/2019

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Fethiye Körfezinin deniz üstü araç kapasitesini belirlemek ve sektörün talepleri doğrultusunda koruma amaçlı dolgu ve imar planlarını hazırlamak amacı ile, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde, 25 Kasım 2019 Pazartesi günü yapılan toplantıda,  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkililerinin moderatörlüğünde  kamu, davet edilen sivil toplum kuruluşları ve özel sektör bir araya geldi.

Fethiye Körfezi içi kıyı alanlarına ait 1/5000 ve 1/1000 ölçekli dolgu nazım ve uygulama imar planlarının hazırlanması işi kapsamında Çevre Şehircilik Bakanlığı yetkilileri 25 Kasım 2019 tarihinde Pazartesi günü Fethiye’deydi. Proje kapsamında gerçekleşen toplantıya Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliği yaptı.

Çalışma kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri ile Fethiye Belediyesi, İMEAK Deniz Ticaret Odası, Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı, Muğla Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, Muğla İl Tarım Orman Müdürlüğü, Fethiye MUSKİ, Fethiye Liman Başkanlığı, Fethiye Milli Emlak Müdürlüğü, Kıyı Emniyet Genel Müdürlüğü, Fethiye Tapu ve Kadastro Müdürlüğü  ile konu ile ilgili kurum ve  kooperatif temsilcileri ve özel sektör temsilcileri  bir araya geldi.

ODTÜ’nün deniz üstü araçları taşıma kapasitesinin belirlenmesi konusunda hazırladığı rapor baz alınarak hazırlandığı vurgulanan planın, körfez içi yat taşıma kapasitesinin belirlenmesi kapsamında kıyı alanlarına ait taslak plan çalışmaları ve plan hükümleri hakkında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri katılımcılara bilgi verirken, taslak imar planı  ve plan hükümleri hakkında katılımcıların görüşleri alınıp, soruları cevaplandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 2-3 Ekim 2018 tarihleri arasında yapılan toplantının ardından 18 ayrı kurum ve kuruluşa gönderilen görüşlerin değerlendirilmesi sorası hazırlanan imar planında, özellikle üstünde durulan konuların Jeolojik ve oşinografik çalışmaların olduğu Bakanlık yetkilileri tarafından ifade edildi ve özellikle çevre ve tabiatın korunmasının birincil öncelik olduğunun altı çizildi.