AVRUPA KOBİ HAFTASI

fto Hukuki Danışmanlık

AVRUPA KOBİ HAFTASI
57 Kişi tarafından okundu 26/11/2019

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanlığı’ndan Odamıza iletilen yazıda, Avrupa Birliği(AB)’nin, KOBİ’lerin ve girişimciliğin desteklenmesi ve gençlere girişimciliğin özendirilmesi için; AB’nin, ulusal otoritelerin ve diğer ilgili kuruluşların faaliyetlerini bir marka altında yaygınlaştırmak amacıyla, 2019 yılından beri Avrupa KOBİ Haftası yaklaşımını sürdürdüğü bildirilmiştir.

Yazıda devamla, KOSGEB’in ulusal kamu koordinasyonunu yürüttüğü Avrupa KOBİ Haftasında Türkiye, 2009 yılından itibaren diğer 37 katılımcı ülke ile birlikte yer aldığı bildirilmiştir. Bu çerçevede, 2011 yılından itibaren açıklanan istatistiklere göre yapılan etkinlik sayısı açısından ülkemiz birinci sırada yer almaktadır. Ülkemizdeki kurum ve kuruluşlar, etkinlikleri vasıtasıyla bu sürece yoğun ve değerli katkılar vermektedirler.

Avrupa KOBİ Haftası bu yıl 23-29 Kasım 2019 tarihlerinde gerçekleştirilecektir. Bu kapsamda önceki yıllarda olduğu gibi yıl boyu ülkemizde KOBİ’ler ile ilgili gerçekleştirilen etkinliklerin Avrupa KOBİ Haftası Portalı’nda kaydedildiği ve 23-29 Kasım 2019 döneminde etkinliklerin sürdürülmesinin önem arz ettiği belirtilmiştir.

Tüm bu konuların ve yenilikçi yaklaşımların dikkate alınarak Avrupa KOBİ Haftası çalışmalarının yürütülmesi için 2019 yılı içerisindeki KOBİ’lere yönelik faaliyetler Avrupa KOBİ Haftası Portalı’nda incelenebilir.

Tüm üyelerimize duyurulur.

Detaylı Bilgi:

Avrupa KOBİ Haftası: https://www.kosgeb.gov.tr/site/tr/genel/detay/2651/avrupa-kobi-haftasi

Avrupa Kobi Haftası Portalı: https://ec.europa.eu/growth/tools-databases/sme-week/index.cfm?fuseaction=sme.searchForm&lng=en