“KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI KANUNU BİLGİLENDİRME SEMİNERİ” DÜZENLENDİ

“KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI KANUNU BİLGİLENDİRME SEMİNERİ” DÜZENLENDİ
308 Kişi tarafından okundu 26/12/2019

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) ile Verbsis Yasal Uyum ve Veri Güvenliği Danışmanlık Ltd. Şti iş birliğinde “6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK) Bilgilendirme Semineri” düzenlendi.

26 Aralık 2019 Perşembe günü FTSO Likya Salonunda düzenlen programda Verbsis Yasal Uyum ve Veri Güvenliği Danışmanlık Ltd. Şti sahibi Av. Atalay Aksay, Yazılım Uzmanı Orhan Bilgin ve Envanter Uzmanı Girayhan Ocak, KVKK ile ilgili teknik ve hukuki konularda katılımcılara bilgiler verdi.

KVKK kapsamında kurumların ve firmaların mevzuata uygunluğu ve verilerinin bulunduğu fiziki ortamların güvenliğinin sağlanması ile danışmanlık hizmetlerinin yanı sıra teknolojik çözümlerden yararlanılması gerektiğine vurgu yapan Av. Atalay Aksay, “Firmalar, kişilerin temel hak ve özgürlüklerinin korunması, kişisel verilerin gizliliğinin sağlanması ve uyulması gereken yükümlülükleri yerine getirmeliler. Bu yükümlülüklere uyulmadığı takdirde karşılaşılacak para ve hapis cezaları söz konusu. Bu sebeple firmalarımızın gerekli tedbirleri almaları büyük önem taşıyor” dedi.

Envanter Uzmanı Girayhan Ocak ise bilişim mevzuatı ile ilgili bilgi vererek, KVKK kapsamında katılımcılara kanunu daha iyi anlamaları ve hayata uyarlayabilmeleri için, Veri Sorumluları Siciline (VERBİS) kayıt süreci, KVKK’nın getirdiği sorumluluklar, kanun kapsamında yapılması gerekenler, hazırlanması gereken prosedür ve dokümantasyonlar ile firmaların mevcut bilgilerin kişisel veri olup olmadığını tanımlayabilmeleri konusunda bilgiler paylaştı.

Toplantının ikinci kısmında ise Yazılım Uzmanı Orhan Bilgin tarafından KVKK kapsamında oluşturulan Verbis sistemine evanter girişinin nasıl yapılacağı uygulaması yapılarak katılımcılara bilgi verildi.

FTSO üyelerinin oldukça yoğun bir katılım gösterdiği bilgilendirme toplantısına Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı da katılım gösterdi.