KOOPERATİF VE BİRLİK BAŞKANLARININ, YÖNETİM KURULU ÜYELERİNİN DİKKATİNE

KOOPERATİF VE BİRLİK BAŞKANLARININ, YÖNETİM KURULU ÜYELERİNİN DİKKATİNE
519 Kişi tarafından okundu 14/01/2020

Kooperatifler ve birliklerin başkanları, yönetim kurulu üyeleri ve genel müdürlerince “3628 Sayılı Mal Bildiriminde Bulunulması, Rüşvet ve Yolsuzluklarla Mücadele Kanunu’nun” 6. Maddesinin E bendinde “yönetim ve denetim kurulu üyelikleri ile komisyon üyeliklerine seçim ve atamalarda göreve başlama tarihini izleyen bir ay içinde, aynı maddenin F bendinde ise “görevin sona ermesi halinde ayrılma tarihini izleyen bir ay içinde verilmesi zorunludur.” denilmekte, yine aynı Kanun’un “Bildirimlerin Yenilenmesi” başlıklı 7. maddesinde de “Bu Kanun kapsamındaki görevlere devam edenler, sonu sıfır ve beş ile biten yılların en geç Şubat ayı sonuna kadar mal bildirimlerini yenilemeleri gerektiği hükmü bulunmaktadır.

Söz konusu Kanun’un 8. maddesi gereğince “Yapı Kooperatifleri ve Tarımsal Amaçlı Kooperatifler” dışında kalan kuruluş ve işleyişi Sanayi ve Ticaret Bakanlığı denetiminde bulunan kooperatifler ve birliklerin başkanları, yönetim kurulu üyeleri ve genel müdürlerinin mal bildirimlerinin 2020 yılı Şubat ayı sonuna kadar dilekçe ekinde kapalı zarf içinde Muğla Ticaret İl Müdürlüğü’ne verilmesi gerekmektedir. Üyelerimize duyurulur.