FETEX FUARI 10. KEZ KAPILARINI AÇTI

FETEX FUARI 10. KEZ KAPILARINI AÇTI
346 Kişi tarafından okundu 04/03/2020

Bölgedeki turizmcileri ve tedarikçilerini buluşturan Fethiye Turizm, Turizm Tedarikçileri ve Yiyecek İçecek İhtisas Fuarı (FETEX) 4 Mart 2020 Çarşamba günü 10. kez kapılarını açtı.

Marmaris Fuarcılık Organizasyon Şirketi (MARFO)  tarafından Çamköy Bekir Eser Kapalı Pazar alanında düzenlenen fuarın açılışına Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Soydemir, Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit, TÜRSAB Başkanı Bülent Uysal, FTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Mete Ay, Kemal Hıra, Yönetim Kurulu üyeleri Halil İbrahim Öztürk, Şevket Süreyya Gürol, Meclis Üyeleri Ramazan Gümüşhan, Mehmet Döver katıldı.

Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, fuarın açılışında yaptığı konuşmada, fuarın bölge turizmi için hayırlı olmasını diledi. Thomas Cook'un iflası ve Bahar Kalkanı Operasyonu gibi gelişmelerin 2020 turizm sezonunu olumsuz etkileyebileceğini belirten Şahiner, sektör aktörlerinin daha çok çalışarak, üreterek bu olumsuzlukları yenilebileceğini iade etti.

Açılışta konuşan FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı da gerek ulusal, gerekse uluslararası düzeyde yaşanan krizlerin 2020 turizm sezonu için ciddi bir belirsizlik yarattığına işaret ederek, şunları söyledi:

“Önce Çin’den dünyada hızla yayılan Corona virüsü ardından, İblid’de kahraman ordumuza yapılan hain saldırı ile ilgili gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Bu vesile ile buradan bir kez daha İblid’de şehit olan Mehmetçiklerimize Allah’tan rahmet, saldırıda yaralanan askerlerimize acil şifalar diliyorum. Şehitlerimizin ailelerine de başsağlığı diliyorum.

Kahraman ordumuza yapılan bu hain saldırıya ve ülkemizin içine çekilmek istenen bu belirsizlik ortamından ancak üreterek, daha çok çalışarak çıkabiliriz.  Bu nedenle iş dünyası olarak 2 Şubat Pazartesi günü 81 ilde tüm sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte ortak açıklama yaparak birlik ve beraberlik mesajı verdik. Şüphesiz ki ulusal ve uluslararası düzeydeki bu gelişmeler bölgemizi ve turizm sektörünü yakından etkileyecek. Aslında bugün biz Almanya’da Berlin fuarında olacaktık. Ancak bildiğiniz gibi Corona salgını nedeniyle fuar iptal oldu.

Dünyanın korkulu rüyası olan Corona virüsü, turizm sektörümüzü olumsuz etkileyecek gibi değerlendirilse de; virüsün şu ana kadar ülkemizde görülmemesi özellikle Avrupa’dan gelecek turistler açısından Türkiye’yi tercih nedeni haline getirdi.

“Bölgenin tanıtımını dayanışma içinde yapıyoruz”

Her yıl ortalama 3 milyon turist ağırlayan Muğla’da; Fethiye ve Seydikemer farklı ülkelerden gelen turistlerin, ortak paydası olarak önemli bir yere sahip. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası olarak bölgemizin tanıtımı adına Fethiye Turizm Konseyi paydaşlarımızla birlik ve beraberlik içinde çalışıyoruz. Bölgemizde turizmin çeşitlendirilmesi ve sektörün gelişmesinde önemli rolü olan fuarlara birlikte katılım sağlıyoruz, dijital tanıtımlara ağırlık veriyoruz. Dayanışma içinde el ele vererek, 2020 turizm sezonunun başarılı geçmesinin gayreti içindeyiz. Amacımız tüm olumsuzluklara rağmen geçen yıl olduğu gibi 2020 bu yılında turizm açısından daha iyi ve verimli bir sezon geçirmek.”

Çıralı, FETEX Fuarının her yıl olduğu gibi bu yıl da bölge turizm sektörünün etkin bir buluşma noktası olacağına olan inancını dile getirerek, fuarın başarılı olmasını diledi.

Açılışta konuşan Marco Fuarcılık Sahibi Volkan Gülcan, FETEX’in 10’uncu yılı heyecanını katılımcılarla paylaşarak, “10 yıl önce fuarı ilk düzenlediğimizde ‘acaba firma bulabilir miyiz’ diye düşünürken bugün fuarımızın açılışını 100 firma ve 400 marka ile yaptık.” dedi. Şef mavi Derneği Başkanı Onur Aslan da konuşmasında fuar sırasında Gastro Fethiye yarışmaları yapılacağını belirterek, Fethiye lezzetlerini tanıtmanın önemine değindi.

Açılış konuşmalarının ardından protokol stantları gezerek katılımcılardan bilgi aldı.