8 MART ARİFESİNDE KADINLARA ÖZEL SEMİNER

8 MART ARİFESİNDE KADINLARA ÖZEL SEMİNER
244 Kişi tarafından okundu 07/03/2020

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla kadınlara özel seminer düzenledi. Eğitmen, vizyon koçu ve yazar Şirin Yelmen Oktar, “Çalışan Annenin Yaşam Dengesi” hakkında Fethiyeli kadınlara tüyolar verdi.

FTSO’nun 7 Mart Cumartesi günü Şehit Yüzbaşı Özgür Özekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde (Turizm Otelcilik Uygulama Oteli) düzenlenen seminerinde çalışan annelerin yaşam dengeleri üzerine odaklanmış bir koç, eğitmen ve anne olan Şirin Yelmen Oktar Fethiyeli kadınlarla buluştu. Etkinliğe FTSO Genel Sekreteri Ezgi Kullukçu, Kadın Girişimciler Kurulu üyeleri Hicran Yeşertener, Büşra Tuncer, FTSO üyeleri, personeli ile Fethiyeli kadınlar katıldı.

FTSO Meclis Başkanı Mustafa Büyükteke ve Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, seminer öncesinde katılımcılara “Hoş geldiniz” dediler, çiçek hediye ederek, 8 Mart Dünya Kadınlar günlerini kutladılar.

Seminerdeki konuşmasına çocukluğunun Fethiye’de geçtiğini ve yazmaya Fethiye’de başladığını anlatarak başlayan Yazar Şirin Yelmen Oktar, “Bugün burada olmak benim için çok anlamlı ve özel. Yazmaya 12 yaşında Fethiye’de başladım. 12 yaşında başladığım yolculuğun bugün beni tekrar Fethiye’ye getirmesi beni çok iyi hissettirdi” dedi. Çalışan Annenin Yaşam Dengesi kitabında yer verdiği konuları Fethiyeli kadınlarla paylaşan Yazar Şirin Yelmen Oktar, hayatı koşturmaca içinde geçen annelere yol gösterici nitelikte tüyolar verdi. Çalışan kadının anne olması ve sonrasında değişen hayatını örneklerle anlatan Oktar, çalışan annelerin hayatı ve bu hayatı seçme nedenleri ile psikolojilerini farklı bir bakış açısıyla katılımcılara aktardı. Oktar, iş yaşam dengesini sağlamanın, sadece çalışan anne için değil, iş dünyası ve ülke için de büyük bir kazanım olacağının altını çizdi.

Seminerin sonunda FTSO Genel Sekreteri Ezgi Kullukçu Yazar Şirin Yelmen Oktar’a çiçek hediye ederek teşekkür etti. Çıkışta yazar Şirin Yelmen Oktar’ın, “Çalışan Annenin Yaşam Dengesi” kitabı katılımcılara hediye edildi.