HAZİRAN AYINDA ÖDENMESİ GEREKEN ODA AİDATLARI EKİM`E ERTELENDİ

HAZİRAN AYINDA ÖDENMESİ GEREKEN ODA AİDATLARI EKİM`E ERTELENDİ
801 Kişi tarafından okundu 27/03/2020

Covid-19 salgını tedbirleri kapsamında oluşabilecek olumsuz ekonomik etkilerin azaltılması amacıyla, üyelerimizin Haziran ayında ödemesi gereken yıllık ve munzam aidatların birinci taksitinin ödeme süreleri herhangi bir gecikme zammı/faizi tahakkuk ettirilmeksizin uzatılarak, ikinci taksitle beraber Ekim ayına ertelenmiştir.

Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun kararları çercevesinde piyasalarda oluşan daralma ve üyelerimizin mağduriyeti göz önüne alınarak,  üyelerin oda ve borsalara ödeyeceği yıllık  ve  munzam  aidatılarının  ilk  taksitlerinin  ikinci  taksit  ile  birleştirilmesi  konusunda TOBB tarafından Ticaret Bakanlığı nezdinde girişimde bulunulmuştur.

Bu girişim neticesinde,  Bakanlığın 26.03.2020  tarihli  ve  03870  sayılı yazısı  ile  oda  ve  borsa  üyelerinin üzerinde oluşacak olumsuz ekonomik etkilerin azaltılması amacıyla, üyelerin oda ve borsalara Haziran ayında ödemesi  gereken  yıllık  ve  munzam  aidatların  birinci  taksiti  ile  oda  ve  borsaların Birliğe  Temmuz  ayında ödemesi gereken Birlik aidatı birinci taksitinin ödeme sürelerinin herhangi bir gecikme zammı/faizi tahakkuk ettirilmeksizin uzatılarak, ikinci taksitle beraber oda ve borsa üyeleri için Ekim ayında, Birlik aidatı için de Aralık ayında ödenmesi uygun bulunmuştur.

Üyelerimize önemle duyurulur.