MASKE ZORUNLULUĞU GETİRİLDİ

605 Kişi tarafından okundu 14/05/2020

Ek Dosyalar
MUĞLA İLİ HIFZISSIHHA MECLİSİ KURUL KARARI

Muğla İli Hıfzıssıhha Meclisi Kurulunun13/05/2020 tarih ve 2020/42 sayılı toplantısında koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan önlemler aşağıda belirtilmiştir.

Koronavirüs salgınının görüldüğü andan itibaren, Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun önerileri, Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda; salgının/bulaşın toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, sosyal mesafeyi koruma ve yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla birçok tedbir kararı alınarak uygulamaya geçirilmiştir.

Alınan tedbirlerin, bulaşın yayılım hızının düşürülmesine olan etkisinin en üst noktaya taşınabilmesi amacıyla; Muğla Valiliği tarafından Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27 nci ve 72 nci maddesi uyarınca aşağıda belirtilen tedbir kararlarının alınması ihtiyacı duyulmuştur.

1-    Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğünün ilgi talimatları gereği; Yenidoğan İşitme Tarama Programı kapsamında, yenidoğan her bebeğin ilk testinin hastaneden taburcu olmadan önce mutlaka yapılmasına, işitme taramasından kalan bebeklerin tekrar testleri için 31 Mayıs 2020 tarihi sonrasına randevu verilmesine, ayrıca İlimizde referans merkezi olmaması nedeniyle işitme tarama sevkli bebeklerin İl dışına gitme durumlarının 31 Mayıs 2020 tarihi sonrasına ertelenmesine;

2-    İlimizde bulunan tüm vatandaşlarımızın; başta pazaryerleri, marketler, toplu olarak çalışılan işyerleri, toplu taşıma araçlarında (satıcı, müşteri, çalışan herkes) maske kullanımının zorunlu olmasının yanında, vatandaşlarımızın her türlü alanlarda (cadde, sokak, parklar, alışveriş merkezleri gibi vb. açık ve kapalı tüm alanlar) ve araçlarında konutlarından çıktıkları andan itibaren maske kullanımının 15 Mayıs 2020 tarihinden itibaren zorunlu olmasına oy birliği ile karar verilmiştir.

Önemle duyurulur.