SEYDİKEMER’DE TARIMA DAYALI İHTİSAS OSB İÇİN ÇALIŞMALAR HIZLANIYOR

SEYDİKEMER’DE TARIMA DAYALI İHTİSAS OSB İÇİN ÇALIŞMALAR HIZLANIYOR
109 Kişi tarafından okundu 25/06/2020

Seydikemer’de Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurulması çalışmalarına yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını normalleşme sürecine girilmesiyle hız verildi.

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün desteğiyle Seydikemer Kaymakamı Haktan Gökçekuyu başkanlığında yapılan toplantıya Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, Seydikemer İlçe Tarım ve Orman Müdürü Engin Maraşlı, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, Fethiye-Seydikemer Süt Üreticileri Birliği Başkanı ve Muğla Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Turgut Tokmak, Seydikemer Ziraat Odası Başkanı Muhsin Gümüş, FTSO Genel Sekreteri Av. Ezgi Kullukçu ile Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü şube müdürleri katıldı.

Toplantıda Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (TDİOSB) kurulması çalışmaları hususunda yapılan ve yapılacak olan çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını normalleşme süreciyle birlikte TDİOSB’un kurulması çalışmalarına hız verilerek, önümüzdeki günlerde arazi ile ilgili yapılacak çalışmalar ve ilgili bakanlıklar nezdinde bulunulacak girişimler istişare edildi.

Samimi bir havada gerçekleşen toplantıda TDİOSB için taslak müteşebbis heyeti belirlenerek kamu ve sivil toplum kuruluşlarının birlik içinde hareket etmesi gerektiği vurgulandı. Toplantıda ayrıca Seydikemer’de kurulacak olan Tarıma Dayalı İhtisas OSB için hukuki ve idari hususlar da ele alındı.