İRAN İŞ BİRLİĞİ TEKLİFİ HAKKINDA

İRAN İŞ BİRLİĞİ TEKLİFİ HAKKINDA
149 Kişi tarafından okundu 24/07/2020

Tahran Ticaret Müşavirliği’nin İran Tarım Seferberliği Bakanlığı ile gerçekleştirdiği toplantıda; bitki sağlığı ve güvenliği, geleneksel tıp, organik ürünler ve bitkisel ilaç alanında iki ülke arasında teknik işbirliği anlaşması imzalanmak istendiği, İran’ın ihraç ürünleri olan safran, mantar, hurma, kuru üzüm, lavanta, gül, kekik, nar, çam fıstığı kabuğu vb. diğer bazı bitki ve bitkisel ürünler için ülkemizdeki ilgili kurumlarla iş birliği ve gerekli durumlarda ortak markalaşma çalışmalarına girmek istendiği belirtilmiştir.

Ayrıca, nar çekirdeğinin yağını almak için ülkemizde teknolojisi bulunan bir şirketle İran’da ortak yatırım yapılmasının arzu edildiği dile getirilmektedir. Ek olarak, meyve-sebze kurutma, kuruyemiş dezenfektanı, paketleme, ambalajlama ve otomatik hasat makinelerine ihtiyaç duyulduğu ve söz konusu makineleri Türkiye’de üreten veya satan firmalarla tanışmak istedikleri, ülkemizin olumlu yatırım ortamı ve pazar olanakları nedeniyle Türkiye’de ortak yatırım yapılabileceği vb. hususları üzerinde durulmaktadır.

Belirtilen hususlarla ilgilenen firmalarımızın M. Hasan Ebrahimi – Zist Atisazan Sabz ([email protected], 0098 912 803 30 50) iletişim bilgileri kanalıyla irtibata geçmelerinin mümkün olacağı belirtilmekle birlikte, firmalarımızın İran tarafı ile irtibata geçmeden önce Tahran Ticaret Müşavirliğimizin web sitesini (https://ticaret.gov.tr/yurtdisi-teskilati/guney-asya/iran/raporlar) ziyaret etmeleri ve gerekli durumlarda Müşavirliğimizle temasa geçmelerinde fayda görülmektedir.