Havuz Operatörü Sertifika Kursu Düzenlendi

Havuz Operatörü Sertifika Kursu Düzenlendi
3284 Kişi tarafından okundu 18/04/2009

Yüzme amacıyla kullanılan açık ve kapalı yüzme havuzları ile sularının hijyenik şartlara uygunluğu, havuz suyunda kullanılan kimyasalların Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılmış ürünler olması halk sağlığı açısından önem arz etmektedir.

Yüzme havuzu işleticileri, havuz sularında Sağlık Bakanlığı’ ndan ruhsatlı havuz suyu kimyasallarını kullanmaktan, bu kimyasalların eğitimli personelce uygulanmasından, yüzme havuzlarının hijyenik şartlarda işletilmesinden ve gerekli koruyucu tedbirlerin alınmasından sorumlu bulunmaktadırlar.

Bu kapsamda, üyelerimizden alınan talep doğrultusunda Odamız üyelerine ve çalışanlarına yönelik Havuz Operatörü Sertifika Kursu 18 Nisan 2009 tarihinde Fethiye Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile işbirliği içinde Odamız’ da ücretsiz olarak düzenlendi.

Yaklaşık 120 kursiyerin katıldığı eğitimde kursiyerlere 30 saatlik teorik ve pratik eğitimler verildi. Yapılan sınav sonucunda başarılı olan kursiyerlere Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikaları teslim edildi.