PANDEMİ SÜRECİNDE KAMUSAL ALANLARIN YENİDEN DÜZENLEMESİ İÇİN İÇ MİMARLARLA İŞBİRLİĞİ YAPILACAK

328 Kişi tarafından okundu 25/09/2020

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İç Mimarlar Odası Fethiye Temsilciliği’ne atanan İç Mimar Süleyman Sayın ve beraberindeki iç mimarlar, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Başkanı Osman Çıralı’yı ziyaret etti. Ziyarette pandemi sürecinde yenilenen sosyal yaşam kuralları çerçevesinde kamusal alanların yeniden düzenlenmesi konusunda işbirliği kararı alındı.

FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı ile makamında bir araya gelen TMMOB İç Mimarlar Fethiye Temsilcisi Süleyman Sayın ve beraberindeki iç mimarlar Asiye Nur Arıca, Meltem Doğan ve Dilek Çayan, Fethiye ticari hayatı ve mimarisine ilişkin görüş alışverişinde bulundu. FTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kemal Hıra'nın da yer aldığı görüşmede FTSO ile işbirliği içinde çalışmak istediklerini anlatan iç mimarlar, pandemi süreci ile birlikte değişen mimari kurallar hakkında bilgiler verdi.

FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı ile bir araya gelmekten büyük mutluluk duyduklarını belirten İç Mimarlar Odası Fethiye Temsilcisi Süleyman Sayın, pandemi ve post-pandemi sürecinde yenilen sosyal yaşam kuralları doğrultusunda kamusal alanların yeniden düzenlenmesine ilişkin FTSO ile işbirliği yapmak istediklerini belirtti. Fethiye’de iç mimarlık faaliyetlerini yasal bir çatı altında topladıklarını anlayan İç Mimar Sayın, FTSO bünyesindeki işletmelere hizmet vermek istediklerini sözlerine ekledi.

Ziyaretlerinden dolayı iç mimarlara teşekkür eden Başkan Çıralı ise, “İç Mimarlar Odası Fethiye Temsilciliğinin kurulmasından dolayı kendilerini kutluyorum. Pandemi süreci ile birlikte iç mimarlarımızın önemi daha da arttı. Sosyal alanların yeni mimarı bakış açılarıyla yeniden düzenlenmesine ihtiyaç var. Ayrıca mimarlarımızı Fethiye Meslek Kuruluşları Güç Birliği Platformu bünyesinde de çalışmalar yürütmesini istiyoruz. Önümüzdeki günlerde üyelerimize yönelik indirim protokolleri konusunda da görüş birliğine vardık. Umarım işbirliği içinde başarılı çalışmalara imza atabiliriz.” diye konuştu.