FTSO TARAFINDAN DRONE EĞİTİMİ VERİLECEK

817 Kişi tarafından okundu 28/09/2020

Ticari DRONE Pilotu –İHA 1 Eğitimi

Hedef Kitle

Drone”lar inşaattan tarıma, enerjiden telekomünikasyona, madencilikten lojistiğe, fotoğrafçılıktan filmciliğe hemen her büyük sektörde etkin kullanım alanları buldular.

Eğitim İçeriği

Amacımız “drone pilotu” değil, “drone” ile katma değer üreten insan kaynağı yetiştirmek. Bu yüzden eğitimlerimize katılanlarla “drone”un nerelerde verimli olduğunu paylaşıyor, iş hayatlarında ve kariyerlerinde nasıl kullanacaklarına dikkat çekiyoruz. Eğitimlerimizde havacılıktan meteorolojiye, “drone”ların mekatronik ve kumanda sistemlerinin detaylarına kadar tüm SHGM müfredatını kapsayan teorik bilgiler bulunuyor. Bu bilgilerin ötesinde en kapsamlı ticari uygulamalar, örnekleri ile paylaşılıyor. Piyasadaki son model “drone”lar ve sensörler, bunlarla yapılan işler, “drone” tipleri ve hangi ortamlarda hangilerinin avantaj sağladığı gibi pratik bilgilere de yer veriliyor.

Katılımcılar eğitim sonrası Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) onaylı İHA Ticari Pilot Lisansının yanı sıra Katılım ve Temel Radyo Haberleşme belgesi alıyor. Ticari Drone ehliyeti olarak da adlandırabileceğimiz bu lisans ile SHGM sistemindeki pilot kaydı ile uçuş izinleri alabilir, ticari uçuş faaliyetlerinde bulunabilirsiniz. Ehliyet resmi makamlarca geçerlidir ve süresiz geçerliliği vardır.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası ve Huma Akademi işbirliğinde “Ticari Drone Pilotu İHA 1 Eğitimi” Ekim ayında düzenlenmesi planlanmaktadır. Katılım ücreti 800 TL olup, eğitime devam zorunluluğu vardır. Eğitim sırasında katılımcılara Ticari Drone Pilot Lisansı Eğitim Kitabı verilecektir. 24 kişi ile sınırlı olan eğitim için ön kayıtlarımız başlamıştır.

Katılım için gerekli belgeler;

• Sabıka Kaydı (e-devletten alabilirsiniz)
  • İkametgâh Belgesi (e-devletten alabilirsiniz)
  • Kimlik fotokopisi
  • 2 adet vesikalık fotoğraf
  • Ücretin ödendiğine dair dekont (açıklama bölümüne ad/soyad yazılması gerekmektedir.)

Kayıt ve bilgi için : Aysun ŞANLISOY ([email protected], 6141115-120 dhl)