BAŞKAN ÇIRALI, TOBB İSTİŞARE TOPLANTISINA KATILDI

BAŞKAN ÇIRALI, TOBB İSTİŞARE TOPLANTISINA KATILDI
166 Kişi tarafından okundu 02/10/2020

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarciklioglu, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve 365 oda ve borsa başkanlarının katılımlarıyla online olarak gerçekleştirilen İstişare toplantısına katıldı.

Toplantıda 263 ilçenin dahil edildiği ilçe bazlı teşvik sistemi, kalkınma ajansları tarafından verilen bölgesel destekler ve projeler konularında değerlendirmelerde bulunuldu. Bakan Varank, Pandemi sürecinde, bugüne kadar 1386 adet güvenli üretim ve güvenli hizmet belgesi verildiğini açıkladı. Bakan Varank,  Oda ve Borsa başkanlarının sorularını birebir cevaplandırdı. Varank, teşvik sisteminde mevzuatlar birleştirilerek daha anlaşılır ve kullanımı kolay hale getirildiğini söyledi. OSB kuruluşlarında Odaların katılım zorunluluğuna ilişkin sorunların da ele alındığı toplantıda Oda ve borsa başkanları ilçe bazlı teşvik sisteminin getirilmesinden duyulan memnuniyet dile getirildi.

FTSO'nun girişimleriyle kuruluş çalışmaları hız kazanan Seydikemer Tarıma Dayalı İhtisas OSB’de yer alacak yatırımlar Ocak 2021’de yürürlüğe girecek olan ilçe bazlı teşviklerden yararlanabilecek.