FETHİYE SEYDİKEMER HAYVANCILIK İHTİSAS OSB İÇİN YATIRIMCI BAŞVURULARI BAŞLADI

FETHİYE SEYDİKEMER HAYVANCILIK İHTİSAS OSB İÇİN YATIRIMCI BAŞVURULARI BAŞLADI
640 Kişi tarafından okundu 13/10/2020

Odamız faaliyet alanı içerisinde yer alan Seydikemer İlçesi sahip olduğu üretim potansiyelinin yanında, tarım ve hayvancılık sektöründe bölge ekonomisinin önemli noktalarından birisi haline gelmiştir. İlçedeki bu potansiyel ve hızlı gelişim bölgede yeni çalışmaların başlamasına zemin hazırlamıştır. Bölgede yapılan hayvancılık faaliyetlerinin düzenli sektörleşme ve sağlıklı gelişimi için Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (TDİOSB) kurulması fikri oluşmuştur.

Seydikemer ve Fethiye ilçeleri süt sığırı işletmecilerinin isteği üzerine 2015 yılından bu yana Odamızca yürütülen çalışmalar neticesinde Seydikemer İlçesi Çobanisa Mahallesinde uygun alan bulunmuş olup arazinin gerekli koşulları ve mevzuatı karşılayıp karşılamadığının incelenmesi ve değerlendirilmesi amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığı yetkilileri tarafından 9 Temmuz 2020 tarihinde gerçekleştirilen inceleme neticesinde uygun bulunan araziye ​"Fethiye Seydikemer Süt Sığırcılığı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi" kurulması için gerekli çalışmalara başlanmıştır.

Seydikemer İlçesi Çobanisa Mahallesi sınırları içerisinde kurulması planlanan ​"Fethiye Seydikemer Süt Sığırcılığı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi"nde yatırımcı olmak isteyen üyelerimizin detaylı bilgi ve başvuru işlemleri için 23 Ekim 2020 Cuma mesai bitimine kadar Odamıza ya da Seydikemer İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne müracaat etmeleri önemle duyurulur.