Okul Servis Araçları Denetimleri

Ek Dosyalar
Okul Servis Araçları Denetim Formu

Okul Servisi Yapan Üyelerimizin Dikkatine

Tüm dünyada ve ülkemizde etkisini gösteren koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında 2020-2021 eğitim öğretim yılı için Milli Eğitim bakanlığınca hazırlanan yüz yüze ve uzaktan eğitimde aşamalı geçiş planının ikinci aşaması 12 Ekim 2020 Pazartesi günü itibariyle uygulamaya geçirilmiş olup, belirlenen sınıflar için yüz yüze eğitim başlamıştır.

Yüz yüze eğitim sürecinin başlamasıyla birlikte geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın huzur ve güven içerisinde okullarına gidiş ve gelişlerini sğlamak, servis araçlarının karışabileceği trafik kazalarını önlemek ve koronavirüs salgınına karşı içerisinde bulunduğumuz kontrollü sosyal hayat sürecinin temel prensipleri olan temizlik, maske kullanımı ve mesafe kurallarına uygunluk başta olmak üzere her türlü tedbirin alınması önem arz etmektedir.

Bu çerçevede, okul çağındaki çocuklarımızın huzurlu, güvenli ve sağlıklı bir şekilde yolculuk yapmalarını sağlamak, denetim faaliyetleri yoluyla algılanan yakalanma riski duygusunu arttırmak ve servis sürücülerinin dikkat ve hassasiyetlerini üst düzeyde tutarak bu araçların karışabilecekleri trafik kazalarını önlemek amacıyla;

1. Ülke çapında okul servis araçlarına yönelik özel denetimlerin yapılacağı,
  2. Denetimlerin servis araçları seyir halindeyken ve/veya okulların bahçe/çevresinde park halinde bulunurken gerçekleştirilmesi ve maksimum sayıda aracın kontrol edilmesini sağlayacak şekilde planlanması,
  3. Yapılacak denetimlerde “Okul Servis Araçları Denetim Formu”nun doldurulması ve uygulama bitimine müteakip Emniyet Genel Müdürlüğü ile Jandarma Genel Komutanlığının ilgili birimlerine gönderilmesi,

önem arz etmektedir.