İLETİ YÖNETİM SİSTEMİ (İYS) HAKKINDA BİLGİLENDİRME

363 Kişi tarafından okundu 15/10/2020

Ek Dosyalar
İYS-Bilgilendirme Sunumu

Ticaret Bakanlığı 6563 sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun ve ilgili mevzuat kapsamında,Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ni ticari elektronik ileti izinlerinin ve şikayet süreçlerinin yönetebildiği ulusal bir platform kurmakla görevlendirmiştir.Birliğimiz, sözkonusu görevi yerine getirmek üzere İleti Yönetim Sistemi A.Ş.'yi (İYS) kurmuştur.İYS,işletmeler,kamu ve vatandaş arasında merkezi rol üstlenecek ulusal bir veri tabanı sistemidir.İYS'nin işleyişini sağlamak üzere yürürlüğe konulan mevzuat ile ilgili oda ve borsalarımız ile üyelerinin bilgilendirilmesi ihtiyacı hasıl olmuştur.

Ticari elektronik ileti gönderimi yapan oda ve borsa üyelerinin mevzuat gereği İYS'ye kaydolması ve birtakım yükümlülükleri yerine getirmesi gerekmektedir.Üyelerin bilgilendirilmesini sağlamak üzere İYS tarafından hazırlanan bilgilendirme sunumu ekte tarafınıza sunulmaktadır.Daha fazla bilgi için https://iys.org.tr/ adresini ziyaret edebilirsiniz.
Bilgilerinize sunarız.