KAMU-ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ TOPLANTISI VİDEO KONFERANS YÖNTEMİYLE GERÇEKLEŞTİ

193 Kişi tarafından okundu 23/12/2020

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, Muğla Valisi Orhan Tavlı başkanlığında online video konferans yöntemiyle toplanan Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği (KÜSİ) Toplantıları’na katıldı. Toplantıda Muğla özelinde ithal edilen ürünlerin yurtiçinden temini için araştırma başlatılması konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.

Muğla Valiliği Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü bünyesindeki KÜSİ İl Planlama ve Geliştirme Kurulu toplantısında ilk olarak 2021-2023 İl Sanayi ve Teknoloji Çalışma Planı’na ilişkin hazırlıklar değerlendirildi. Covid-19 pandemisinin Muğla’nın sanayi üretimi ve istihdamına etkilerinin ele alındığı toplantıda, olumsuz etkilerin azaltılması ve normalleşme süreci sonrası gerekli hazırlıkların yapılması konusunda görüş alışverişinde bulunuldu. Toplantıda ayrıca il özelinde yüzde 60 olan mikro ölçekli işletmelerin, küçük ve orta ölçeğe geçme sürecinde yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri masaya yatırıldı.

Toplantının son bölümünde Muğla özelinde ithal edilen ürünlerin yurtiçinden temini konusunda tarama yapılması ve potansiyel işbirliği çalışmalarının başlatılması konusu istişare edildi. Katılımcılar bu çalışmanın hızla yapılması konusunda görüş birliğine vardı.