İNŞAAT TAAHHÜT MESLEK GRUBU SORUNLARINI İSTİŞARE ETTİ

İNŞAAT TAAHHÜT MESLEK GRUBU SORUNLARINI İSTİŞARE ETTİ
116 Kişi tarafından okundu 08/01/2021

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) 3 Nolu İnşaat Taahhüt Grubu, videokonferans yöntemiyle toplandı.

FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı başkanlığında gerçekleştirilen istişare toplantısına FTSO 3 Nolu İnşaat Taahhüt Meslek Grubu’ndan 20 üye katıldı. Videokonferans aracılığıyla gerçekleştirilen toplantıda konuşan FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, inşaat sektöründe yaşanan sorunlara dikkat çekerek, pandemi sürecinde Oda üyelerinden Oda’ya iletilen ve çözüme kavuşturulan sorun ve talepler hakkında meslek grubu üyelerine bilgi verdi.

Çıralı, “Odamızın da girişimleriyle inşaat sektörü, pandemi dolayısıyla uygulanan sokağa çıkma yasağından muaf tutuldu. Böylece kısıtlamalardan sektörümüzün olumsuz etkilenmesinin önüne geçildi.” dedi. Bölgede faaliyet gösteren inşaat firmalarının, yaz turizm sezonunun bitmesiyle birlikte en yoğun oldukları döneme girdiğini hatırlatan, Başkan Çıralı, Covid-19 salgını dolayısıyla küresel ticarette yaşanan kriz ve dövizde yaşanan dalgalanmanın inşaat sektörünü de olumsuz etkilediğini ve sektörde hammadde tedarikinden sorun ciddi yaşandığını dile getirdi. Çıralı, inşaat sektörü ile ilgili TOBB’a iletilen son yazı özellikle, hammadde tedarik sorunu, stokçuluk, Otopark Yönetmeliği, yapı denetim havuzlarının ilçeler bazında oluşturulması, Kentsel Dönüşüm Kredisi, Kira Destekleri ve Kredi limitlerinin yetersizliği ve teminat sorunu konularının yer aldığını anlattı.

Başkan Çıralı’dan sonra tek tek söz alan meslek grubu üyeleri yaşadıkları sorunları dile getirirken özellikle, sektöre ilişkin yönetmelik ve prosedürlerde hızlandırma yapılmasını istedi.