SEYDİKEMER TDİOSB, VALİ TAVLI BAŞKANLIĞINDA YENİDEN ELE ALINDI

SEYDİKEMER TDİOSB, VALİ TAVLI BAŞKANLIĞINDA YENİDEN ELE ALINDI
180 Kişi tarafından okundu 05/02/2021

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) öncülüğünde Seydikemer’in Çobanisa Mahallesi’nde kurulacak Seydikemer Tarıma Dayalı İhtisas Süt Organize Sanayi Bölgesi (TDİOSB) projesi, Muğla Valisi Orhan Tavlı’nın da katıldığı Müteşebbis Heyeti Toplantısı'nda tekrar ele alındı. Projenin Tarım ve Orman Bakanlığı Organize Tarım ve Hayvancılık Bölgeleri Daire Başkanlığı’nda komisyon onayından geçtiğini belirten FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, 400 milyon TL’lik yatırımla, 1200 dönüm alan üzerine kurulacak projenin, 25 bin büyükbaş hayvan kapasitesiyle, 2 bin 500 kişiye istihdam sağlayacağını söyledi. Fethiye ve Seydikemer’in hak ettiği büyük yatırımlara bir bir kavuştuğunu anlatan Başkan Çıralı, FTSO öncülüğünde yapımı tamamlanan Babadağ Teleferik Projesi’yle bölge turizmini, yatırım onayı alınan Seydikemer TDİOSB projesiyle de bölge tarımını, üst lige çıkaracaklarını kaydetti.

Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü’nde, Organize Tarım ve Hayvancılık Bölgeleri Daire Başkanı Deniz Oruç başkanlığında toplanan proje inceleme ve onay komisyonu tarafından oy birliği ile onaylanan Seydikemer TDİOSB projesinde, yeni yol haritasının belirlenmesi için Seydikemer Kaymakamlığı’nda Müteşebbis Heyeti Toplantısı düzenlendi. Muğla Valisi Orhan Tavlı başkanlığındaki toplantıya, Seydikemer Kaymakamı Ayhan Yazgan, Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, Muğla Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, Seydikemer Tarım ve Orman Müdürü Engin Maraşlı, FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, Seydikemer Ziraat Odası Başkanı Muhsin Gümüş ve diğer paydaşlar katıldı. Toplantıda projeye ilişkin detaylar konuşularak yeni yol haritası belirlendi.

“Babadağ teleferikle turizmimizi, Seydikemer TDİOSB ile de tarımımızı üst lige çıkaracağız”

Toplantı sonrası projeyi değerlendiren FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, Seydikemer TDİOSB‘nin FTSO tarafından gerçekleştirilen Babadağ Teleferik Projesi’nin ardından bölgemize kazandırılan dev yatırımlardan biri daha olduğunu söyledi. Bölgenin kalkınmasında önemli rol oynayacak projede önemli bir aşamanın daha geçildiğini anlatan Başkan Çıralı, biran önce işletme aşamasına ulaşmak için çalıştıklarını kaydetti. FTSO olarak Fethiye ve Seydikemer’e dev yatırımlar kazandırmak için ellerinden geleni yapmaya devam edeceklerini anlatan Başkan Çıralı, “Babadağ Teleferik Projesi’nin tamamladığı bu günlerde, Seydikemer TDİOSB projesinin onay sürecinde önemli bir aşama daha tamamlandı. Bölgemiz nihayet hak ettiği büyük yatırımları bitiriyor ve yenilerini alıyor. Babadağ teleferikle turizmimizi, Seydikemer TDİOSB ile de tarımımızı üst lige çıkaracağız” dedi.

Projenin detaylarına ilişkin de bilgi veren Başka Çıralı, “Arazide üretim ve sanayi adaları, eğitim ve araştırma merkezi, idari ve sosyal tesisler, aynı zamanda park ve atık yönetim alanları bulunacak. Projeye katılacak yatırımcılar, kurulum ve işletme aşamasında giderlerini düşürecek birçok hak ve muafiyetten yaralanabilecek. Yatırımcılarımız destek ve hibelerle de ayrıca desteklenecek. Projemizin bir kez daha bölgemize hayırlı uğurlu olmasını diliyor, bu süreçte bizlere destek olan tüm kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum.” diye konuştu.