FTSO ÜYELERİNE KVKK DANIŞMANLIĞI İNDİRİMİ

FTSO ÜYELERİNE KVKK DANIŞMANLIĞI İNDİRİMİ
374 Kişi tarafından okundu 11/02/2021

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) ‘Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’na (KVKK) Uyumluluk Projesi’ kapsamında Müftüler Soydan Hukuk Bürosu’yla danışmanlık protokolü imzaladı. Protokol kapsamında bürodan danışmanlık hizmeti almak isteyen FTSO üyeleri, indirim ve taksit imkânlarından yararlanabilecek.

Protokol, FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı ile KVKK Uzmanı Ömer Müftüler arasında FTSO Meğri Salonu’nda imzalandı. 18 ay süreli protokol kapsamında bürodan hizmet almak isteyen FTSO üyeleri, indirimli ve taksitli olarak hizmet alacak. Daha önceden Veri Sorumluları Sicil Bilgi Sistemi (VERBİS) kaydı olanlar ve olmayanlar ayrı fiyat tarifelerinden yaralanabilecek.

KVKK nedir?

KVKK 2016 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edilmiş ve Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girmiş, kişisel verilerin gizliliğinin sağlanması, korunması ve izinsiz kullanımının önüne geçilmesi gibi temel amaçlar çerçevesinde tüm veri işleyen kişi ve kurumların uyumluluğunu esas alan kanundur.

VERBİS'E KAYIT SÜRELERİ HAKKINDA

Veri Sorumluları Siciline (Sicil) kayıt yükümlülüğünün süresinde yerine getirilemediği gerekçesiyle Sicile kayıt sürelerinin uzatılmasına ilişkin Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile muhtelif sektör temsilcileri tarafından Kuruma intikal ettirilen taleplerin değerlendirilmesi neticesinde Kişisel Verileri Koruma Kurulunun Kararı ile;

• Yıllık çalışan sayısı 50’den çok veya yıllık mali bilanço toplamı 25 milyon TL’den çok olan gerçek ve tüzel kişi veri sorumluları ile yurtdışında yerleşik gerçek ve tüzel kişi veri sorumlularının Sicile kayıt yükümlülüğünü yerine getirmeleri için belirlenen süre 30.09.2020 tarihine,
  • Yıllık çalışan sayısı 50’den az ve yıllık mali bilançosu 25 milyon TL’ den az olup ana faaliyet konusu özel nitelikli kişisel veri işleme olan gerçek ve tüzel kişi veri sorumlularının Sicile kayıt yükümlülüğünü yerine getirmeleri için belirlenen sürenin 31.03.2021 tarihine,
  • Kamu kurum ve kuruluşu veri sorumlularının Sicile kayıt yükümlülüğünü yerine getirmeleri için belirlenen sürenin 31.03.2021 tarihine,

​kadar olduğu belirtilmiştir.

İlgili veri sorumlularının Sicile kayıt yükümlülüğünü en ivedi şekilde yerine getirmeleri gerekmektedir.

NOT: VERBİS’e kayıt işlemleri halen devam etmektedir.