BAŞKAN ÇIRALI, AKUT GÖNÜLLÜSÜ OLUYOR

BAŞKAN ÇIRALI, AKUT GÖNÜLLÜSÜ OLUYOR
99 Kişi tarafından okundu 15/02/2021

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı ve FTSO Genel Sekreteri Ezgi Kullukçu, Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Fethiye Ekibi’ne katılmak için gönüllülük başvurusu yaptı. Başvuruların AKUT Genel Merkezi tarafından onaylanmasının ardından AKUT Fethiye Ekibi’nin gönüllü sayısı, 22’si operasyonel olmak üzere 54’e çıkacak.

AKUT Genel Merkezi’ne bağlı olarak 2008 yılında kurulan AKUT Fethiye Ekibi, Fethiye ve Seydikemer bölgesinde yaptıkları başarılı kurtarma operasyonlarıyla çok sayıda insanı ölümden, hayvanı ise telef olmaktan kurtardı. Bölgemizin dağ, vadi ve uçurumlarla çevrili coğrafyasında gerçekleştirdikleri arama kurtarma operasyonlarıyla ulusal basının da yakından takip ettiği ekip, pandemi sürecine rağmen son 1 yılda 19 arama ve kurtarma operasyonu gerçekleştirdi. Gönüllük esasına göre çalışan AKUT Fethiye Ekibi’ne FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı ile FTSO Genel Sekteri Ezgi Kullukçu da gönüllülük başvurusu yaptı.

FTSO Meğri Salonu’nda yapılan başvuru toplantısına, AKUT Fethiye Ekip Lideri Birol Coştu ile AKUT Fethiye Ekibi İnsan Kaynakları Sorumlusu Murat Zengin de katıldı. Başvuru evraklarının AKUT Genel Merkezi tarafından onaylanmasının ardından Başkan Çıralı ve Genel Sekreter Kullukçu, AKUT Fethiye Ekibi gönüllüleri arasına katılacak. AKUT Fethiye Ekibi’nin gönüllü sayısı 52’den 54’e çıkacak.

“Maddi ve manevi destekleriyle, he zaman yanımızda oldular”

FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı’nın gönüllülük süreci öncesinde de kendilerine sürekli maddi ve manevi destekte bulunduğunu belirten AKUT Fethiye Ekip Lideri Birol Coştu, ekibe 2 kıymetli gönüllü kazandırmaktan mutluluk duyduklarını söyledi. Başkan Çıralı ve Genel Sekreter Kullukçu ile iyi işlere imza atmak istediklerini anlatan Ekip Lideri Coştu, “AKUT gönüllük esasına göre çalışan bir dernek, 22 kişilik operasyon ekibimiz var. Ancak operasyonların yanında eğitim çalışmaları da gerçekleştiriyoruz. Gönüllü sayımızın fazla olması bizler için çok önemli. Kıymetli başkanımız ve genel sekreterimizi de aramızda görmekten büyük mutluluk duyduk. Ekibimize güç katacaklarına inancımız tam.” diye konuştu.

Babadağ Teleferik Projesi’nin hayata geçmesiyle özellikle Fethiye bölgesinde yoğun bir turizm sezonu beklediklerini anlatan Coştu, “Cumartesi ve pazar günleri ekibimizle yaz sezonu hazırlıklarımız sürüyor. Bölgemizin turizm potansiyeli giderek büyüyor ve ekip olarak bu duruma hazırlıklı olmamız gerektiğini düşünüyoruz. Hiçbir kaza ya da olumsuzluğun yaşanmadığı bir sezon olmasını diliyoruz. Ancak doğal afetlerde dâhil tüm olumsuzlara hazır olmamız gerekiyor.” dedi.

AKUT Fethiye Ekibi’ne katılmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten FTSO Genel Sekreteri Ezgi Kullukçu ise “Yaptıkları başarılı çalışmalarla sadece ülkemizde değil dünyada tanınan, yurt dışında da birçok arama kurtarma operasyonuna katılan AKUT’un bir gönüllüsü olmak beni de çok mutlu etti. AKUT Fethiye Ekibimize artık gönüllülük bağıyla da bağlıyız. Elimizden gelen tüm desteği vermek için çalışacağız.” diye konuştu.

Başkan Çıralı, “İhtiyaç duyulan her yerde olmaya çalışacağız.”

FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı da Türkiye’nin ilk sivil arama kurtarma derneği olan AKUT’un gönüllüsü olmaktan memnuniyet duyduğunu söyledi. FTSO olarak her zaman AKUT Fethiye Ekibi’ne destek vermeye çalıştıklarını anlatan Başkan Çıralı şunları söyledi;

“Dünyanın en güzel, aynı zamanda zorlu coğrafyalarından birinde yaşıyoruz. Her yıl bu coğrafyayı, en ince ayrıntısına kadar keşfetmek isteyen yüzbinlerce tatilci ağırlıyoruz. Bölgemizde birçok ekstrem spor aktivitesi var. Üstelik doğal afetlere de her an hazırlıklı olmalıyız. Bu noktada gerek sivil, gerekse resmi arama kurtarma ekiplerimizin varlığı bölgemiz için çok önemli. Oda ve üyelerimizle, AKUT Fethiye Ekibi’ne sürekli destek olmaya çalıştık. Şimdi de gönüllü olarak onların yanında olduğumuzu göstermek istiyoruz. Bizler de AKUT gönüllüsü olarak ihtiyaç duyulan her yerde olmaya çalışacağız.”