İKİNCİ EL MOTORLU KARA TAŞITI TİCARETİYLE İŞTİGAL EDEN İŞLETMELERİN DİKKATİNE

Ek Dosyalar
YÖNETMELİK
RESMİ YAZI

13/2/2018 tarih ve 30331 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelik’in 18 inci maddesi uyarınca, ikinci el motorlu kara taşıtı ticaretiyle iştigal eden işletmelerin

• ‘Motorlu kara taşıtı alım satım sorumluları ile danışmanlarının adı, soyadı, T.C. kimlik numarası veya yabancı kimlik numarası ile iletişim bilgilerini, bu kişilerin işe başladığı; işi bırakma bilgisini ise bu durumun gerçekleştiği tarihten itibaren on gün içinde Bilgi Sistemi üzerinden il müdürlüğüne bildirme yükümlülüğü bulunmaktadır.’

Yönetmeliğin Geçici 1 inci madde 9 uncu fıkrasında

• ‘1/1/2021 tarihi itibarıyla ikinci el motorlu kara taşıtı ticaretiyle iştigal eden işletmeler, motorlu kara taşıtı alım satım sorumluları ile danışmanlarının adı, soyadı, T.C. kimlik numarası veya yabancı kimlik numarası ve iletişim bilgilerini 31/1/2021 tarihine kadar Bilgi Sistemi üzerinden il müdürlüğüne bildirir.’ hükümleri amirdir.

İlgili yönetmelik uyarınca YETKİ BELGESİ bulunan işletmelerin motorlu kara taşıtı alım satım sorumluları ile danışmanlarının bilgilerini İkinci El Motorlu Kara Taşıtı Ticareti Bilgi Sistemi üzerinden Ticaret İl Müdürlüğüne bildirmeleri gerekmektedir.

İlgili Yönetmelik hükümleriyle işletmelere getirilen ve ayrıntılı olarak yukarıda da açıklanan verilerin bildirim yükümlülüklerinin eksiksiz yerine getirilmesini ve idari yaptırıma maruz kalınmamasını teminen gereğinin yapılmasını önemle hatırlatırız.