KİRA VE GELİR KAYBI DESTEĞİ BAŞVURULARI DEVAM EDİYOR

KİRA VE GELİR KAYBI DESTEĞİ BAŞVURULARI DEVAM EDİYOR
66 Kişi tarafından okundu 23/02/2021

COVID-19 salgını nedeniyle ticari faaliyetlerinde aksama yaşayan esnaf ve sanatkarlar ile gerçek kişi tacirlere Ticaret Bakanlığı tarafından 22/12/2020 tarihli ve 3323 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı doğrultusunda “Gelir Kaybı Desteği” ve “Kira Desteği” olarak iki tür hibe desteği için başvurular devam ediyor.

Mezkür Cumhurbaşkanı Kararı gereğince 24/12/2020 tarihli ve 31344 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürülüğe giren “Koronavirüs Salgını Nedeniyle Verilecek Hibe Desteği Programı ve Uygulama Esasları Hakkında Tebliğ” kapsamındaki esnaf işletmelerinden talep başvuruları e-devlet üzerinden alınıyor.

İşletmelerin hak kaybına uğramamaları için başvuru yapmaları önemle rica olunur.

Gelir Kaybı ve Kira Desteği

Aylık 1000 lira olarak belirlen Gelir kaybı desteği, 3 aylık süreçte toplamda 3 bin lira hibe desteği alınabiliyor.

Gelir kaybı desteğine ek olarak esas faaliyetin yürütüldüğü iş yerinin kira olması halinde, büyükşehir belediyelerinin bulunduğu yerlerde aylık 750 lira olmak üzere üç aylık toplamda 2 bin 250 lira, diğer yerlerde aylık 500 lira olmak üzere toplamda 1500 lira kira desteği yapılıyor.

İş yeri kira bedelinin kira desteği tutarının altında olması durumunda ise iş yeri kira tutarı kadar kira desteği veriliyor.

Şartların sağlanması durumunda gelir kaybı ile kira desteğinden aynı anda yararlanılabiliyor. Destek kapsamına giren birden fazla işletmesi olanlara vergi sicil kayıtlarındaki esas faaliyet konusu üzerinden sadece 1 kez destek yapılabiliyor.

Kira ödemesi yapılan birden fazla iş yeri bulunması halinde ise sadece 1 iş yeri için kira desteği sağlanıyor. Gelir kaybı ve kira desteklerinden 1.5 milyona yakın esnaf yararlanıyor.

Üyelerimize duyurulur.