FTSO YÖNETİMİNDEN VERGİ HAFTASI ZİYARETİ

FTSO YÖNETİMİNDEN VERGİ HAFTASI ZİYARETİ
80 Kişi tarafından okundu 23/02/2021

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) yönetimi, bu yıl 32’ncisi düzenlenen ‘Vergi Haftası’ nedeniyle, Fethiye Vergi Dairesi Müdürü Mithat Aktar’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette turizm sektörü başta olmak üzere Fethiye iş dünyasının vergi durumu ve FTSO üyelerinin yaşadığı sorunlar da gündeme geldi.

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından her yıl Şubat ayının sonra haftası kutlanan Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen ziyarete, FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, Başkan Yardımcısı Kemal Hıra, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi İbrahim Erdem, yönetim kurulu üyeleri Fatih Tufan, Halil İbrahim Öztürk, Ramazan Dim ile Emre Başaran katıldı. FTSO yönetimini, Fethiye Vergi Dairesi Müdürü Mithat Aktar ile Müdür Yardımcısı Murat İblikçi karşıladı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Müdür Aktar, vergi bilincinin çocuklarda ve genç nesillerde oluşturulması, toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi, mükelleflerin vergiye gönüllü uyumunun sağlanması ve kayıt dışı ekonomi ile mücadele bilincinin oluşturulması amacıyla bu yıl Vergi Haftası’nın 32’ncisini çeşitli etkinliklerle kutladıklarını söyledi.

Ziyarette ilk olarak Babadağ Teleferik Projesi’nin açılışı ve işleyişine yönelik faaliyetler hakkında görüş alışverişi bulunduklarını anlatan FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı ise ayrıca turizm sektörü başta olmak üzere Fethiye iş dünyasının vergi durumunu ve bölgede vergi alanında yaşanan kayıt dışı uygulamaları da konuşma fırsatı bulduklarını kaydetti. Görüşmede, FTSO üyelerinin yaşandığı sorunları da Müdür Aktar’a ilettiklerini sözlerine ekleyen Başkan Çıralı, artan vergi yüküne rağmen üyelerin, devlete karşı olan yükümlülüklerini yerine getirmek için büyük gayret gösterdiğini vurguladı.